Ce invatam de la Roosevelt?

Theodore RooseveltFii politicos cu cei din jur

„Curtoazia este la fel de mult un semn de a fi un domn ca si curajul.”

Jignirea altor oameni a devenit o forma de arta in societatea din ziua de azi. Facand alti oameni sa se simta rau doar pentru a ne face sa ne simtim mai bine este a 2-a noastra natura. Dar ceea ce stia Roosevelt este ca orice om decent urmeaza regula de aur : trateaza-i pe ceilalti cum ai vrea sa fii tratat si tu. Aceasta este atitudinea care aduce pacea si fericirea printre cei din jur.

Traim intr-o lume ingradita astazi. Acum putem comunica cu oricine de la distanta. Poti sa ii insulti printr-un post sau sa comentezi intr-o sectiune de pe un blog liber, fara neplacerea de a te uita la cineva cum este ranit sau de a te feri de un pumn.

Insultele sunt usor de aruncat, si ne ofera un sentiment de superioritate inauntru. Dar acel sentiment dispare, si tot ceea ce face este sa faca alti oameni sa se simta ca niste gunoaie. Munceste sa-ti construiesti o existenta mai pasnica si politicoasa, si vei vedea minuni atat in atitudinea ta, cat si in atitudinea altora.

Pastreaza-ti reputatia

„Job-urile mari li se ofera barbatilor ce-si dovedesc abilitatea de a le intrece pe cele mici”

O alta plangere printre oamenii din ziua de azi este ca vor slujbe bine platite cu o multime de beneficii ce le sunt oferite cand ies din facultate. Roosevelt a sfidat acea idee.

Daca nu stii cum sa te descurci cu cateva sute de dolari, de ce ar trebui sa fii inscarcinat cu manuirea miilor? Daca nu te poti descurca cu cativa dolari, de ce ai fi insarcinat cu administrarea clientilor ce sunt foarte bogati.

Incearca sa iti construiesti o cariera de unul singur. Arata-le celor din jur cat de indispensabil esti la munca.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.