Urmeaza sa construiesti o casa? Cum alegi proiectul potrivit?

Cei mai multi trateaza superficial misiunea gasirii unui proiectant atunci cand iau decizia de a construi o locuinta. Date fiind cheltuielile pe care le presupune initial achizitionarea terenului si apoi realizarea proiectului, precum si cumpararea tuturor materialelor necesare, aceasta chestiune trebuie tratata cu maxima responsabilitate.

O faza cu siguranta de mare importanta in construirea unei locuinte este constituita de proiectare. Este in fapt etapa ce implica punctul de plecare, implicand luarea unor decizii precum stabilirea unui numar de camere, a modului in care acestea sunt dispuse, dar si pozitionarea casei, orientarea acesteia in spatiu. Intreaga „misiune” a proiectarii implica in fapt trei mari etape – arhitectura, rezistenta constructiei si instalatiile.

Exista doua variante, fie sa cumpere proiectul deja facut, fie sa adapteze unul existent sau sa il faca de la zero. Niciuna dintre acestea nu sunt gresite, conteaza insa si cu cine se colaboreaza, pentru ca nu oricine are priceperea necesara pentru a realiza o lucrare care sa ofere stabilitate si siguranta deplina. Mai ales cand viitorul proprietar are o viziune cu privire la locuinta, stilul acesteia trebuie sa transpuna cerintele sale in complexitate.

Schitarea visului pe hartie reprezinta asadar o etapa importanta pentru care va fi necesara dibacia unui expert in realizarea respectivului proiect. Inainte de a cauta insa proiectantul si de a alege un proiect case Bucuresti sau locul de apartenenta, tu trebuie sa ai stabilite cateva aspecte.

Aspecte de luat in considerare inainte de orice

Inainte de toate, stabilirea nevoilor familiei tale reprezinta o propritate. Astfel vei sti cum sa compartimentezi si sa ridici constructia si care este necesarul – bucataria, sufrageria, baia, dormitoarele. Desigur, si alte camere suplimentare pot fi necesare. Incearca sa fii pe cat se poate de practic cand ai de luat astfel de decizii. Si foarte important este sa ai rabdare si sa activezi simtul responsabilitatii – procesul de constructie nu este deloc unul simplu.

Gandeste totul in ansamblu. Este necesar sa cunosti un cost aproximativ al intregului proces pentru a verifica si situatia financiara. In orice caz, ti se va demonstra in cele din urma ca singurul ce va putea sa transpuna pe hartie si apoi in realitate locuinta pe care ti-ai imaginat-o este proiectantul. Ai nevoie deci de unul pe care il poti considera o investitie si nu o cheltuiala. Recomandarea mea in acest sens este smarthomeconcept.ro. Intra pe site si arunca o privire ca sa iti dai seama de ce am facut aceasta mentiune.

Nu este tocmai usor sa gasesti o echipa care sa iti propuna solutii economice, dar calitative, respectiv care sa iti ofere rezultatul visat cu un consum de materiale redus. Cine a zis ca nu se poate obtine rezistenta dorita si fara a face rabat de la materiale?

Cand cei ce alcatuiesc echipa sunt arhitecti talentati, ingineri dedicati si instalatori cu experienta, responsabilitatea acestora se transpune mai departe, in lucrarea pe care o efectueaza.

Neaparat necesar – daca nu vrei sa ai parte de surprize pe parcurs – este sa te interesezi daca proiectantul cu care colaborezi a inclus sau nu in pret costurile acordurilor pe care le stipuleaza certificatul de urbanism, respectiv avizele in cauza. De altfel, trebuie sa stii daca tu ca viitor proprietar trebuie sa te ocupi de aceste sau birocratia va ramane in grija echipei cu care colaborezi. Nu uita nici de necesitatea unor furnizori de materiale de top, in care poti avea incredere sa iti vor oferi calitate in schimbul pretului pe care il vei plati.

Acestea fiind spuse, decizia de a ridica o locuinta implica deosebit de multa responsabilitate si sunt atat de multi pasi pe care trebuie sa ii parcurgi. Orienteaza-te dupa un proiectant pe care sa te poti baza, cum este Smart Home Concept.

 

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.