Secretele orasului sfant

ierusalimDaca ai ajunge in Ierusalim, cu siguranta vei simti vibratia unui loc vechi, incarcat de evenimente istorice care te vor face sa te simti ca un calator care s-a intors inapoi in timp. Nu este nevoie sa vizitezi locul sfant numai in perioada Pastelui. De fapt, ar fi indicat sa nu fii in acest loc in perioada Invierii, pentru ca e foarte aglomerat, iar Ierusalimul ofera privelisti minunate pe toata perioada anului.

Locul marilor religii

Ierusalimul reprezinta zona aflata imediat in marginea desertului, unde s-au intalnit cele trei mari religii ale pamantului: crestinii, musulmanii si bineinteles, evreii. Pentru cei care se cred cu sufletul crestin,  se pot inchina la Biserica Mormantului Sfant, iudeii la Zidul Plangerii- singura bucata care a mai ramas din Templul lui Solomon, si Domul Stancii si moscheea Al-Aqsa- locurile unde se pot inchina cei care apartin religiei musulmane. Aici se intalnesc o multime de simboluri religioase, pline de istorie, iar din acest motiv sunt atrasi o multime de turisti anual.

Cu toate ca pare un loc plin de istorie, Ierusalimul este un loc extrem de civilizat. Aici, turistii pot opta sa se cazeze la un hotel, iar cei mai indrazneti pot dormi si gratis, pe acoperisul hotelului, de unde pot privi minunatia stelelor care infrumuseteaza cerul pe timpul noptii.

Ierusalimul este un oras care are o istorie extrem de zbuciumata, si care a reusit sa se extinda din a doua jumatate a secolului XIX inafara zidurilor cetatii, mai ales inspre partea de vest, care reuseste sa acopere cea mai mare parte a suprafetei orasului. Ierusalimul este un oras eterogen, in care sunt reprezentate grupuri dintr-o vasta diversitate religioasa, nationala si socio-economica.

Astazi, majoritatea populatiei in cartierele crestine, armeane si musulmane din orasul vechi este, de fapt, araba musulmana si la fel este si populatia partii de est a municipiului.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.