Toti avem cate un coleg in birou, care parca, ii aduce pe culmile disperarii pe ceilalti. Cei mai multi dintre noi se ingrijoareaza din cauza faptului ca pot face greseli mari la locul de munca, dar obiceiurile sau comportamentul nostru este cel care deranjeaza cel mai mult si este daunator reputatiei noastre. Unii oameni isi invata destul de greu lectia iar altii nici macar nu ajung sa o inteleaga.
Barfa
De cele mai multe ori, oamenii nu-si dau seama cat de urat este atunci cand barfesc. Sa vorbesti despre cat de nefericit e unul dintre colegii tai ar putea sa-i raneasca sentimentele acestuia, daca barfa ajunge pana la urma la urechile lui. Barfitul nu face nimic altceva decat sa te caracterizeze pe tine ca persoana, descriindu-te ca o persoana negativa si dusmanoasa.
Consumul de alimente urat mirositoare
In cazul in care nu lucrezi pe o nava sau pe un vas de croaziera, colegii tai se vor supara daca vei imputi biroul cu miros de peste toata ziua. Regula generala in acest caz, este ca fiecare persoana, sa consume alimente al caror miros sa nu „depaseasca usa bucatariei”. Altfel, mai bine lasi mancarea ta acasa, decat sa imprastii miros de mancare peste tot in birou.
Minciunile
Multe minciuni au la baza intentii bune, oamenii dorind sa se protejeze pe ei insisi sau pe cei din jur. Minciunile au tendinta de a creste pana sunt scoase la iveala, si odata ce colegii tai au descoperit ca ai mintit, esti etichetat ca mincinos si nu mai exista vreo cale de a remedia situatia.
Sa anunti ca iti urasti jobul
Ultimul lucru pe care colegii tai vor sa-l auda este de a auzi pe cineva ca se plange cat de rau e jobul sau, si cat de mult il uraste. Acest lucru te eticheteaza ca o persoana negativa . Sefii sunt foarte rapizi in a recunoaste persoanele care influenteaza negativ grupul , dar stiu ca exista, intotdeauna, inlocuitori entuziasti care asteapta acest job de mult timp.