Linkurile externe

Pe intelesul tuturor, sunt hyperlinkuri care duc spre un domeniu oarecare (destinatie), altul decat domeniul pe care linkul exista (sursa). Cu alte cuvinte, daca un alt website ofera un link catre site-ul tau, este considerat un link extern. In mod similar, daca oferi pe site-ul tau un link catre un alt website, este, la fel, considerat un link extern.

Cuvintele cheie utilizate in textul ancorei trebuie sa mearga pe aceeasi linie cu acele cuvinte cheie reprezentative paginii catre care se face trimiterea. Nu trebuie neaparat sa fie aceleasi cuvinte cheie de fiecare data – acest lucru poate fi considerat drept spam. Este mai indicata utilizarea multiplelor ancore pentru amplificarea contextului si pentru ca informatia sa fie considerata cat mai relevanta atat de catre utilizatori cat si de motoarele de cautare.

Un link extern este, dupa cum am mai spus, un link care face trimitere catre un alt domeniu. Linkurile externe sunt considerate a fi cea mai importanta sursa pentru obtinerea unei pozitionari cat mai bune. Aceste linkuri externe transfera <<link juice>> (sunt de fapt recomandari) intr-un mod diferit decat linkurile interne (cele care duc de pe site-ul sursa catre acelasi site sursa), motorul de cautare considera linkurile externe precum o recomandare venita de la o terta parte (ex: daca te recomanda cineva din familie poate fi considerat subiectiv, in schimb recomandarea venita din partea unui strain prezinta mai multa incredere deoarece este considerat neutru din acest punct de vedere).

Din punct de vedere al SEO (search engine optimization) obtinerea de linkuri externe este singura si cea mai importanta modalitate de a obtine cotatii si pozitionari bune, plecand de la ideea ca linkurile externe sunt dificil de manipulat, fiind astfel o modalitate prin care motorul de cautare vede cat de renumita este o anumita pagina web. Aceasta idee a fost utilizata de motorul de cautare Alta Vista si ulterior preluata si imbunatatita si de Google.

Amprenta Google s-a facut simtita cand s-a introdus Pagerank-ul (un algoritm realizat de co-fondatorul Google Larry Page); acest algoritm contoriza hyperlinkurile, considerandu-le voturi acordate pentru popularitatea si renumele unei pagini. Website-urile cu cele mai multe linkuri de acest fel erau considerate cele mai cautate si mai renumite, si fiind astfel considerate relevante in functie de o anume cautare, aceste pagini apareau intre primele pagini listate in urma unei cautari pe Google. Desi algoritmul a devenit mult mai complex in zilele noastre, inca include conceptul conform caruia linkurile externe sunt considerate voturi.

Printre elementele de care se tine cont pentru a afla valoarea linkurilor externe se numara:

– increderea pe care o prezinta domeniul de unde vine recomandarea

– renumele paginii de pe care vine linkul

– relevanta continutului atat pe pagina sursa cat si pe pagina tinta

– textul folosit in ancora ce ofera linkul

– numarul de linkuri catre aceeasi pagina de pe pagina sursa

– numarul de domenii care ofera linkuri catre pagina sursa

– varietatea textelor folosite in ancorele ce ofera linkuri catre pagina tinta

– relatiile de proprietate dintre domeniul sursa si domeniul tinta

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.