In cazul in care te intrebi daca copilul tau se pricepe mai bine la telefoane inteligent decat tine, trebuie sa stii ca da, asa e. Aproape 59% din parinti sunt de parere ca, copiii lor cunosc mai multe lucruri despre tehnologie, inginerie si alte subiecte tehnice. De fapt, foarte multi parinti recunosc ca se lovesc de intrebari stiintifice ale copiilor lor, incat nu stiu cum sa le raspunda.
Altii folosesc tactici mai diferite, cum ar fi traditionalul „intreab-o pe maica-ta” sau „tatal tau stie”. In acest sens, oamenii de stiinta de la Institution of Engineering and Technology au adresat o serie de intrebari simple parintilor, dar unele din acestea s-au dovedit a fi foarte dificile pentru ei.
Copiii au minti ascutite si au abilitatea de a pune intrebari din cele mai logice, dar la care parintii nu se descurca sa le raspunda. Acestea intrebari au fost cele mai comune in testul oamenilor de stiinta, fiind si cele mai utilizate intrebari ale copiilor: Ce este fotosinteza? De ce universul este infinit? De ce Soarele e atat de mare si oamenii nu traiesc pe el? De ce cerul este albastru? Cine a inventat calculatorul? Etc.
Test pentru parinti
Din pacate, nu toti parintii au reusit sa treaca la acest test, insa daca esti parinte si te astepti ca cel mic sa iti puna intrebari existentiale, uite cum ar trebui sa ii raspunzi.
Ce este fotosinteza? Fotosinteza este procesul prin care plantele verzi folosesc lumina soarelui pentru a transforma CO2 in oxigen.
De ce Universul este infinit? Nu avem de unde sa stim acest lucru, din moment ce luminii i-a luat prea mult timp pentru a ajunge la noi.
De ce cerul este albastru? Din cauza moleculelor din atmosfera, care se afla in lungimi scurte de unda.
De ce e Soarele atat de mare? De fapt, Soarele este mai mic decat alte stele din Univers si nici nu va exploda foarte repede. In plus, e prea cald pentru a trai pe Soare.
Cine a inventat calculatoarele? Greu de spus- ar putea fi Charles Babbage si Ada Lovelace, sau Alan Turing & John von Neumann- care au creat primele calculatoare electronice.
Has one comment to “Intrebari frecvente ale copiilor”
Andrada - 20 noiembrie 2015
adevarul e ca iti pun astia mici cateodata niste intrebari de ramai pur si simplu incuiat 🙂