Inițial, când am terminat liceul nu eram foarte hotarâtă cu ceea ce vreau să fac mai departe. Am optat pentru mai multe opțiuni in cadrul Facultății de Stiințe Economice și Administrarea Afacerilor și, o opțiune la Facultatea de Litere. Când a început anul universitar ,eu eram înscrisă la doua specializări complet diferite : Informatică Economică si Română-Spaniolă.In cele din urmă am rămas la Informatică Economică, deoarece mi s-a parut mai de viitor, fiind bazată pe două domenii, in timp ce la Română Spaniolă mi s-a parut inutila această specializare,fiind și foarte mulți studenți.
Avantajul acestei specializări este că se îmbină informatica cu economia,consider că acest lucru îți diversifică orizonturile,permițându-ți sa vrei mai mult să știi și să înveți.
Partea interesantă a venit cand am inceput sa facem noțiuni de programare ( Eu neștiind absolut nimic din capitolul programare). In anul întâi am facut mai multă economie decat programare, urmând ca în anul al doilea sa ne bazăm pe mai multe limbaje de programare. Studiile s-au axat pe baze de date,statistica in Spss.
Competențele generale care se dobândesc la aceasta specializare sunt:
- Cunoașterea,înțelegerea și utilizarea conceptelor și teorilor economice;
- Explicarea și interpretarea ideilor,proceselor și fenomenelor;
- Culegerea și analiza datelor
Ocupațiile posibile după terminarea acestei specializări ar fi: analist,asistent de cercetare economist sau in informatică,consultant in informatică,dezvoltator e-learning,programator,proiectant sisteme informatice,administrator rețea de calculatoare.
După parerea mea, această specializare nu pregatește studenții destul nici la economie nici la informatică. Ei învățând cate puțin din toate dar nu destul pentru a putea profesa după ce vor termina facultatea. Un alt defect al acestei specializări este că pe diploma de absolvire scrie ,,licențiat in Științe Economice”.
Domeniul IT, este foarte căutat atât in țară cât și în străinatate, de aceea majoritatea persoanelor se gandesc ca informatica este de viitor. Dar informatica fara muncă din proprie inițiativă nu reprezintă nimic. Cine iși da interesul poate învăța să devină un bun informatician, facultatea venind doar cu notiunile elementare si cu…diploma. 😀