Egalitatea de sanse

Egalitatea de sanse este, sa ar trebui sa fie un drept fundamental al oamenilor.

Cu toate acestea se intampla des ca multi oameni sa fie tratati diferentiat datorita statutului lor social sau chiar sa duca lipsa de drepturi fundamentale precum dreptul la educatie, la sanatate sau dreptul la o viata decenta.

In Romania zilelor noastre, majoritatea cazurilor de copii analfabeti sau de copii care au cunostiinte minime de educatie apartine straturilor sarace ale societatii. Exista copii saraci care trebuie sa traverseze drumuri pline de pericole pentru a ajunge la scoala. Trebuie sa mearga prin conditii meteo de neimaginat, iar cand ajung la scoala sunt ironizati de colegi pentru ca nu au aceleasi conditii materiale precum ceilalti copii.

O alta problema a egalitatii de sanse tine de discriminare.  Exista copii cu infirmitati pentru care nu exista scoli sau programe sociale de educare si de integrare in colectiv.

Tindem sa ignoram si sa nu ne intereseze problemele celorlalti  din diverse motive:

1)Nu ne intereseaza lucrurile care nu se refera la persoana noastra, la familia noastra sau la cercul nostrum de prieteni

2)Credem ca nu suntem in masura sa ii ajutam pe ceilalti

3)Ne consideram neputinciosi cand vine vorba sa ii ajutam pe ceilalti

Cu toate acestea s-au realizat si multe lucruri bune, prin fundatii si voluntari dedicati. In strainatate foarte multa lume devine voluntar din diverse motive. Unora le place sa ii ajute, altii considera voluntariatul ca pe o activitate interactiva si ca pe un mod de a cunoaste persoane noi. Altii pur si simplu vor sa aiba ce scrie in CV.

Indiferent de motivul pentru care decizi sa devii voluntar, etse foarte important modul in care reusesti sa te implici si sa schimbi vietile celorlalti. Exista atat de multi oameni care au nevoie de ajutorul tau, implica-te, iesi din cutia limitarilor si alege sa le oferi copiilor un viitor mai bun si sanse egale.

 

 

 

 

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.