Aerith – Final Fantasy VII (1997)
La acest punct, la mai mult de 15 ani de la lansarea initiala a jocului, moartea lui Aerith abia se inregistreaza ca fiind o surpriza. Copii care inca nu sunt nascuti sunt constienti de moarta ei. Nimeni nici macar nu mai ofera spoilere inainte de a aduce acest lucru in conversatie, pur si simplu se stie.
Ignorand toate aceste lucruri, in anul 1997, moartea lui Aerith a surprins pe toata lumea. Membrii importanti a unui party pur si simplu nu mor, lucruri ca acestea nu se intampla in RPG-uri.
Crono – Chrono Trigger (1995)
Vorbind de faptul ca membrii importanti a unui party nu mor niciodata in RPG-uri, Crono moare in Chrono Trigger. Nu am avut oportunitatea de a incerca jocul pana cand jocul a fost lansat pentru DS, iar moartea sa m-a suprins chiar si atunci.
Vedeta jocului poate fi eliminata din Party. Chrono se poate intoarce in party, iar aceasta este cea mai usoara cale de a termina jocul, dar este posibil sa mergi mai departe fara el, doar ca iti face jocul mult mai greu.
Zero – Mega Man X (1993)
In timpul filmului de inceput al lui Mega Man X, jucatorii il intalnesc pe Zero. Acesta este mult mai puternic decat X si pare sa fie si mai experimentat ca acesta. El este omul cu care vrei sa joci imediat dupa ce-l intalnesti, dar oportunitatea asta vine abia dupa 2 jocuri mai tarziu.
In timp ce X isi croieste drum catre fortareata Sigma pentru a infrange ultimul boss, Zero se sacrifica si se taie in doua. Acesta se evaporeaza dupa ce isi impartaseste intelepciunea si lesina, un semn sigur intr-un joc video cum ca un erou este mort.
Inspiratia pentru a face acest articol mi-a venit imediat dupa ce am urmarit serialul Game of Thrones, in care oricine poate muri.