Cei mai multi dintre noi ar face aproape orice pentru a evita un aspect urat al parului. Dar in ciuda faptului ca avem o dragoste mutuala intre noi si parul nostru, inca nu reusim sa urmam o regula esentiala: cat de des trebuie sa ne spalam pe cap? Unii se lauda si sustin ca mai putin inseamna mai mult atunci cand vine vorba de sampon, in timp ce altii sunt de parere ca spalarea zilnica pe cap este cheia unui par frumos. In fine, adevarul depinde in cea mai mare masura de textura parului, grosimea firului de par, elasticitate dar si de look-ul catre care tintim.
Ce este samponul?
Atunci cand vine vorba de spalatul pe par, americanii sunt cei care se afla pe primul lor. Astfel, un om mediu de aici se spala de 4.9 ori pe saptamana- de doua ori mai mult decat italienii sau spaniolii. Chiar mai mult decat atat, 40% dintre americani au declarat ca se spala in fiecare zi pe cap.
Principalul motiv pentru care folosim sampon consta in faptul ca trebuie sa scapam de acumularile de sebum- care este secretat de glandele sebacee. Cu toate acestea, sebumul joaca un rol important in protejarea scalpului si a parului nostru, dar poate fi si un chin pentru multi dintre noi, din moment ce e primul agent care contribuie la ingrasarea parului.
Cu toate acestea, nu toti oamenii produc aceeasi catitate de sebum, iar din cauza diferentelor tipurilor de par, stilistii recomanda samponarea parului cret mult mai rar decat cel drept, astfel incat sa se previna uscarea acestuia. De exemplu, parul afro nu are nevoie sa fie spalat atat de des, in timp ce parul drept necesita spalare in fiecare zi. In fond, spalarea parului variaza de la persoana la persoana, iar specialistii sustin ca nu exista o formula exacta pe care trebuie sa o urmam atunci cand ne spalam pe cap.
Sfaturi de ingrijire pe boutiqueblog.eu
Tot timpul am fost interesata de subiecte ce tin de sanatate si ingrijire. In cautarea de sfaturi in moda, ingrijire personala si in sanatate, am gasit blogul boutiqueblog.eu unde am descoperit si alte subiecte extrem de interesante. Boutique blog nu este destinat unei anumite categorii de vizitatori, astfel ca si cei interesati de tehnologie, stiinta, sau noutati din domeniul IT-ului pot gasi ceea ce ii intereseza.