Originalele Surface Pro si Surface Pro 2 au fost menite sa fie laptopuri in forma de tableta, dar a fost o promisiune falsa, desi produsele s-au descurcat cum trebuie, ele inca aveau compromisuri. Noul Surface Pro 3 de la Microsoft tinteste sa elimine acele probleme sau macar sa le reduca la un punct in care sa nu conteze.
Design-ul este un pas bun in acea directie. O problema cu tableta care vrea de asemenea sa fie si un laptop este si marimea ecranului, 10 inch nu se potrivest in lumea laptopurilor. Pentru a functiona cu adevarat ca dispozitiv pentru a realiza lucrurile, ai nevoie de 11 inch minim si ecranul lui Pro 3 de 12 inch se potriveste.
Desigur, cu cat mai mare este dispozitivul cu atat este mai putin folosibil ca tableta. Surface Pro 3 scapa cu acest lucru, cantarind 800 de grame si o treime de inch grosime, Surface Pro 3 este mai usor si mai subtire decat Pro 2. Este putin mai greu decat iPad original care cantarea 725 de grame.
Ecranul de 2.160 x 1.440 este nemaipomenit, aratand la fel de ascutit si cu un contrast la fel de mare cum sustine Microsoft. Aspect Ratio de 3:2 nu se simte ciudat, desi este. Cand esti in modul laptop, singurul lucru care te arunca este Logo-ul Windows-ului ce apare in partea din dreapta a dispozitvului, decat sub ecran.
Tastatura noua Type se petrece la fel ca in modelele aterioare, si tastaturile de mai devreme sunt inca compatibile cu Surface Pro 3. La o parte din tastatura este un toc ce arata ieftin pentru stiloul digital, dar inca e o solutie mai buna decat tocul magnetic de pix al modelului anterior.
Balamaua Kickstant este impresionant, unghiul minim este undeva la 30 de grade, dar poti merge mai departe decat atat pana la 150 de grade. Nivelul de rezistenta este potrivit, destul de usor sa-l poti manipula cu o singura mana, dar destul de grea sa poti scrie pe ea.