Zaharul te scapa de sughit

Sughitul este una dintre cele mai enervante lucruri care ni se pot intampla. Cand ne e lumea mai draga, fara niciun motiv parca, incep sa sughitam. Acesta este o contractie brusca si convulsiva a diafragmei, la care i se adauga un sunet ciudat (poate si mai enervant), care apare din cauza trecerii aerului prin glota.

Pentru a scapa de sughit exista o multime de asa zise remedii: tinerea respiratiei, punerea unei pungi pe cap (probabil vindecare prin moarte) sau o lingura de zahar. Dintre toate, ultima pare cea mai putin plauzibila, nu? Ciudat, dar ultima e cea care da rezultate.

Remediul a fost descoperit inca din 1971, cand Dr. Edgar Engelman a publicat in „New England Journal of Medicine”  remediul pentru enervantul sughit aceasta substanta alba granuloasa si dulce. Acesta a descoperit ca o lingura de zahar vindeca imediat sughitul, 19 din 20 de subiecti demonstrand asta. Poate nu suna a ceva extraordinar, dar unii dintre ei sughitau de mai mult de sase ori, in timp ce altii de cateva saptamani!

Dar de ce functioneaza? Explicatia cea mai plauzibila este ca fluxul brusc de dulce suprastimuleaza nervul vag (acesta este un nerv care face legatura dintre creier si abdomen, fiind nervul cranian cu cea mai extinda distributie din corp), atragandu-i „atentia” de la sarcina anterioara, care in acest caz este reprezentata de sufocarea diafragmei tale. Vechiul tratament de a speria pe cineva a dat de asemenea rezultate partiale, insa probabil ca vom merge pe mana tratamentului zaharat.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.