VLC pentru Windows 8

VLC_Media_PlayerVideoLAN, compania din spatele media playerului open source VLC, a lansat joi de mult asteptata versiune beta a playerului VLC pentru Windows 8. Aceasta aplicatie permite utilizatorilor sa vizualizeze videoclipuri in aproape orice format, incluzand fisiere Ogg, FLAC si MKV, lucru pe care nu orice player din ziua de azi il poate realiza.

Aplicatia este rezultatul unei campanii de pe Kickstarter, care a reusit sa stranga 40,000 de euro, adica 66,704 dolari in Decembrie 2012. De cand a fost finantata, dezvoltarea aplicatie pentru Windows 8 a fost impiedicata de amanari.

Dezvoltatorul programului VLC, VideoLAN, spune ca versiunea beta a aplicatiei pentru Windows 8 are niste limitari. Deoarece este o versiune beta, aplicatia pentru VLC pentru Windows 8 are anumite caracteristici care nu sunt perfect stabile, dar de aceea este beta, ca pentru versiunea finala sa fie perfect stabil programul.

Jean-Baptiste Kempf, presedintele VideoLAN, a transmis printr-un mesaj catre donatorii de pe Kickstarter ca, fiindca asta este o versiune beta, caracteristicile nu sunt perfect stabile, dar ei lucreaza la asta.

In afara de problemele generale de stabilitate, Kempf spune ca versiunea beta a programului include si alte limitari, precum decodare inceata videoclipurilor, suport slab de subtitrari, nici un suport pentru playlist si streamuri in interfata de aplicatie a utilizatorului si sonorul nu merge in toate configuratiile.

Compania nu a dezvaluit cand vor putea sa vada o versiune finala a aplicatiei. In timpul campaniei initiale de pe Kickstarter, compania a spus ca o versiune stabila a lui VLC va face parte din a 2-a lansare.

Kempf a confirmat ca exista o versiune pentru Windows 8 Phone in lucru intr-un interviu cu Neowin. „Avem deja un design pentru versiiunea aplicatiei VLC pentru Windows Phone 8 si dovada a unui concept de lucru”, a spus acesta, adaugand ca va furniza mai multe detalii dupa conferinta Microsoft Build din Aprilie.

Aplicatia VLC pentru Windows 8 este disponibila in Windows Store.

 

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.