Vitaminele pentru porumbei – sfaturi si recomandari

Un crescator de porumbei, chiar si incepator fiind, stie ca hrana pentru porumbei nu inseamna numai graunte si grit. Desigur, grauntele nu sunt singura sursa de carbohidrati, de proteine si fibre, sursa de vitamine si minerale. Asa cum si organismul uman are nevoie de suplimente alimentare, la porumbei exista aceeasi nevoie. Ramane de baza hrana de calitate, insa aceasta nu este singura care poate acoperi necesarul porumbeilor.

Unii crescatori se folosesc de grit pentru a asigura porumbeilor mineralele necesare. Insa scoicile pisate nu sunt indeajuns pentru necesarul de minerale, mai ales cand vorbim despre perioada de reproducere, despre efortul porumbeilor ce se antreneaza si participa la curse. Asadar, vitamine pentru porumbei sunt un interes pentru crescatori, daca nu in mod constant, atunci la un interval de timp. Acestea se administreaza cel mai adesea in apa sau mancare.

Vitaminele – cum si cand sunt administrate corect

Vitaminele si mineralele, pentru surplus de energie si nu numai, pot fi administrate si sub forma de ulei special, pus in mancare. Acestea intra de obicei in planul de nutritie mai ales in timpul concursurilor sau in perioada de crestere a puilor. Porumbeii pot trai si numai cu graunte si grit, dar pentru a face fata perioadei de stres specifica concursurilor sau in perioada de reproductie au nevoie de suplimente.

Important de precizat este si ca presiunea de natura fizica spre exemplu ii poate face pe porumbei sa clacheze, de unde si nevoia de vitamine si minerale extra decat cele din hrana administrata. Prin nutritie echilibrata se pot tine in frau si bolile de asemenea. Fara acestea pot sa apara probleme si legate de ouat, de infestari cu diverse bacterii.

Ce necesitate are un porumbel? De vitamine precum:

  • A si D.
  • E si K.
  • Complexul de vitamine B, 2, B3, B5, B12.

Aparte insa de aceasta grija, de a procura vitaminele necesare pentru porumbei, conteaza desigur si conditiile de mediu in care sunt crescuti porumbeii. Fara o astfel de prioritate, nu ajuta suplimentele pentru ca organismul puilor si nu numai a lor, ci si a porumbeilor adulti sa faca fata traiului sanatos, sa fie rezistenti.

Vitaminizari se vor realiza constant, pe masura ce se tine cont si de schema de vaccinari si energizari. In acest sens, magazinele de profil cum este si Radu Duo, produsecolumbofile.ro, sunt recomandate. Acceseaza pagina mentionata si vei gasi produse de calitate, atat hrana specifica, cat si diverse tipuri de suplimente de vitamine.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.