Viitorul NASA din spatiu

Astronaut NASASa spunem ca esti un om de stiinta a planetelor. Operezi o nava spatiala fara pilot, supraveghind o luna distanta in sistemul solar. Ani de fonduri, munca de ingineri, si calatoria in spatiu la distante mari s-au combinat si cel putin aceasta masina, pentru care ai fost devotat atat de mult in viata ta, este la locul sau. Si aceasta tocmai a facut o descoperire incredibila.

Poate este un nou tip de crater. Sau un material neasteptat ciudat. Chiar este apa lichida. Sunt stiri uimitoare, ani de cariera ai tai au fost fructificati. Acum trebuie sa astepti. Sa speri ca fondurile se ofera. Si spera ca noua ta nava spatiala sa ajunga aici.

De indata ce gasesc lucruri interesante nu este nici o cale sa le acceseze. Trebuie sa astepte urmatorul ciclu de explorare spatiala a acelei planete. Intradevar, oamenii de stiinta de la NASA ce au avut sarcina de a extinde raza de actiune a umanitatii in spatiu au doua joburi diferite. Primul are loc in spatiu si este rezolvat de inginerie : este munca de a trimite unelte, instrumente si cateodata oameni la milioane de mile, in alt loc din spatiu, intact. Dar al 2-lea poate fi mult mai monden si mult mai enervant, este munca continua de a securiza fondurile pentru explorarea spatiului de un capricios si un disfunctional congres.

Un nou design experimental de nava spatiala anticipeaza a 2-a problema cu tehnicile primeia. Draper Laboratories a primit fonduri in aceasta saptamana de la NIAC, fondurile inovative ale NASA, pentru o proba spatiala din 2 faze, tehnologie care poate supraveghea atat o planeta si trimite instrumente la suprafata sa.

Unde ar putea merge o astfel de proba pentru prima data ? Designerii sai, condusi de Streetman, cred ca ar fi o modalitate buna de a explora singura sfera din sistemul solar ce se crede ca are apa lichida, luna lui Jupiter, Europa.

 

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.