Unde sunt femeile respectate?

Cand te gandesti la raspunsul acestei intrebari, cu siguranta iti vin in minte state precum Suedia, Danemarca, Norvegia, Islanda, Canada, Marea Britanie sau Statele Unite. Dar, daca intrebi femeile din jurul lumii, ai capata o alta perspectiva asupra acestui lucru. Bineinteles ca statele Occidentale respecta foarte mult femeile, dar acest lucru face ca statele islamice sa para mai inferioare din acest punct de vedere. Nu e o concurenta, dar cu siguranta este cel mai controversat subiect de la nivel mondial si care este influentat in functie de contextul cultural.

Iata care sunt statele unde femeile sunt foarte respectate

Marea Britanie a inregistrat un procent de 88%, asa ca nu e nicio supriza sa o vedem pe lista. In locul de nastere al liberalismului, miscarile pentru femei au inceput sa aiba loc inca din 1832, cu mult inainte ca alte state sa inteleaga aceasta idee. Cu toate ca a durat mai bine de jumatate de secol pana ca femeile sa aiba drepturi egale cu barbatii si sa primeasca dreptul la vot, in prezent, Anglia este unul din statele care respecta pozitia femeilor in societate.

China- 89%- Poate te-ai fi gandit ca chinezii sunt putin mai paradoxali in aceste zile, dar accepta egalitatea dintre sexe. Istoric, femeile din China au fost nevoite sa se confrunte cu mai multe greutati. Politica unui singur copil a insemnat o amenintare la adresa femeilor, care au fost fortate de foarte multe ori sa faca avort. Cu toate acestea, aproape 89% din femeile din China au declarat ca se simt respectate in acest stat.

Arabia Saudita- 89%- In anul 2013, Global Gender Gap Report a plasat Arabia Saudita pe locul 10 in „cea mai putin egala tara din lume”. Cu cativa ani inainte a fost a 4-a cea mai proasta si, in acelasi timp, a 8 cea mai buna tara in ceea ce priveste respectarea femeii. Cum iti poti explica acest lucru? Poate ca ar trebui sa ne gandim mai mult la ceea ce spun arabii „Este vorba de cultura, nu de religie”.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.