Un scaun de birou ergonomic nu este un moft, ci o necesitate

Nu-ti dai seama de importanta scaunului de birou de calitate pana cand nu incepi sa ai dureri de spate din cauza celui pe care il folosesti. Daca esti din categoria celor care folosesc un scaun oarecare pentru birou, in mod cert in scurt timp iti dai seama ca durerile de spate au si o explicatie.

Poate parea ironic, dar nu conteaza varsta aici. Viata sedentara si mai ales in conditii improprii de munca la laptop sau calculator, la birou in general sunt motivele care contribuie din nefericire la postura gresita, la dureri crunte in zona lombara si mai ales cervicala.

Scaunul ergonomic – cum trebuie sa fie acesta

In ultimii ani se observa un interes crescut fata de scaunele ergonomice. Acestea nu sunt doar o gaselnita a vremurilor moderne, ci scaune cu functii diverse, ce imbunatatesc experienta in sine. Suna ciudat, insa a sta in sezut nu este un lucru simplu. Apare amorteala, senzatia de furnicaturi la nivelul picioarelor, mai ales dupa ore indelungi in care stam in aceeasi pozitie. Este impiedicat fluxul optim de circulatie, de oxigenare si de aici un lung sir de efecte neplacute: senzatie de oboseala, somnolenta, picioare umflate, dureri musculare etc.

Scaunul ergonomic nu poate neaparat sa rezolve absolut tot ce tine de durerile de spate, insa in mod cert iti ofera posibilitatea de a spori confortul. Cum anume? Poti regla inaltimea scaunului la masa de lucru, poti opta pentru balans, astfel incat schimband pozitia sa te destinzi din cand in cand. Gama de scaune de birou de pe inegal.ro este recomandata, o varietate de modele care sa se muleze si pe bugete diferite. Asadar nu considera ca astfel de scaune sunt automat foarte scumpe si nu iti permiti unul.

Cum il alegi?

De preferat e sa fie moi la sezut, cu acea curbura specifica pentru spate, asta insemnand ca va sustine mai bine coloana. Posibil sa fie reglat, sa aiba piston pentru a ajusta inaltimea. Roti, pentru deplasare facila, cu suport pentru maini si cap. La capitolul material cele din piele sunt considerate de lux. Tine insa cont ca insertiile de mesh, un soi de material ce se aseamana cu plasa, vor permite aerului sa circule mai bine. Asta inseamna ca ocupantul nu va transpira, iar scaunul nu va retine mirosuri neplacute.

In functie si de frecventa cu care este folosit, scaunele de la inegal.ro sunt o recomandare. Gama variata de aici reprezinta o solutie atat pentru cei care cauta scaune directoriale – pot avea incluse si un suport pentru picioare, ce se pliaza, ascuns dedesubt -, cat si pentru cei care sunt in cautare de scaun pentru biroul de acasa sau pentru copii de ce nu.

Preturile pot varia, in functie de dotari, materiale etc. de la 200 la 1.000 de lei. Oferta este disponibila online, din cadrul paginii oficiale putand fi comandate modelele dorite.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.