Un Robot care poate fi controlat cu tableta

a97ae421Biroul de Cercetari Navale a dezvaluit ceea ce crede ca va fi viitorul de sprijin pentru misiunile de lupta si transport militar, un elicopter robot. Folosind doar o simpla tableta cu touchscreen, orice soldat poate trimite sistemul autonom de utilitate care ar putea fi mult prea periculoase pentru oameni.

Seful adjunct al cercetarilor navale, Capitanul Robert Palisin, a spus intr-o demonstratie video a elicopterului robot, ca initiativa lor este sa incerce sa gaseasca metode prin care sa poata utiliza un sistem autonom sa faca ceea ce ar face un elicopter controlat de un echipaj.

Echipat cu camere incorporate specializate, sistemul autonom de utilitate poate sa aterizeze de unul singur, folosind senzori laser pentru a-si defini traiectoria de zbor. Sistemul poate fi folosit pe un numar de diferite elicoptere, care ar face desfasurarea sistemului mai putin costisitoare.

O caracteristica de baza a sistemul, este ca utilizatorii acestora nu au nevoie de antrenament special pentru a folosi sistemul, facandu-l ideal pentru o desfasurare potentiala pe campul de lupta in viitorul apropiat. In timpul testelor, soldatii fara nici un pic de experiente au fost capabili sa foloseasca sistemul cu succes la nici 15 minute de cand au inceput.

Produs in cursul a 5 ani, sistemul autonom are abilitatea de a evita obstacolele de pe pamant, dar si cele din aer, precum cablurile telefonice si firele. In afara de abilitatile autonome, AACUS poate asista un pilot uman in incercarea de a ateriza in mediile provocatoare in cazul conditiilor meteorologice dificile. De aceea acest elicopter robot ar putea fi foarte folositor pentru fortele militare in viitor.

Bineinteles, ca unitate militara, cea mai importanta utilizare a sistemului de utilitate nu va fi concentrarea pe confort, ci pe lupta. Administratorul programului Max Snell, spune ca unul din termenii sai pe lunga durata este sa aduca sistemul acolo unde este capabil sa faca o evacuare a ranitilor.

 

Blogger: Cezara I.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.