Tunele subterane ce se intind din Scotia pana in Turcia

Este posibil ca, culturile antice sa fi comunicat intre ele acum cateva mii de ani in urma? Potrivit miilor de tunele subterane care se intind din Scotia de Nord pana spre Marea Mediterana, se pare ca raspunsul este DA. In timp ce motivul din spatele acestor tuneluri sofisticare ramane un adevarat mister pentru noi, foarte multi experti sunt de parere ca aceasta retea veche de 12.000 de ani a fost construita ca masura de protectie impotriva dusmanilor sau a altor pericole care caracterizau lumea in acele vremuri antice. Unii experti sunt de parere ca aceste tuneluri au fost utilizate ca si „autostrazi” ale timpului modern, permitand tranzitia oamenilor si conectarea acestora la locuri indepartate din Europa.

Autostrazi antice

In cartea „Tore zur Unterwelt” (Secretele din lumea subterana a lumii antice), arheologul german Heinrich Kush sustine ca aceste tuneluri neolitice se intind pe sub tot continentul european. De asemenea, acesta este cel care numeste tunelurile ca fiind niste „autostrazi antice”.

Potrivit Dr. Kusch, faptul ca foarte multe astfel de tuneluri inca exista si in ziua de azi, dupa cei 12.000 de ani, indica faptul ca aceasta retea a fost o constructie complexa si frumoasa. „In Europa exista mii de astfel de tuneluri. In Germania am reusit sa descoperim sute de metri de tuneluri subterane. In Austria am descoperit inca alte cateva sute. Aceste tuneluri subterane pot fi gasite peste tot in Europa”- sustine Kush.

In timp ce unele din aceste tuneluri au dimensiuni relativ mici, exista unele care masoara si un metru latime, unde au fost gasite camere subterane si zone de depozitare speciale. Aceste tuneluri dovedesc faptul ca oamenii antici aveau suficiente cunostinte si instrumente necesare pentru a construi structuri complexe. Dovada sunt si Piramidele din Bosnia din Europa dar si tunelurile subterane incredibile ce isi continua drumul cativa kilometri.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.