Tatuajul tehnologic iti citeste starea de sanatate

In prezent, unul din cinci americani detine un tracker de fitness. Acest dispozitiv portabil poate sa ofere o multime de informatii, de la pasii pe care i-ai facut intr-o zi, pana la caloriile pe care le-ai ars pe toata durata zilei. Insa, cum ar fi daca ar putea sa tina evidenta si altor lucruri, pe langa fitness? Cu ajutorul Tech Tats, compania Chaotic Moon spera sa faca astfel de lucruri.

„Acest dispozitiv poate sa faca o multime de alte lucruri comparativ cu un tracker pentru fitness. Chiar mai mult, decat sa faci o vizitia in fiecare an la medic pentru un control, acest tatuaj reprezinta ceva ce va sta pe corpul tau si poate monitoriza tot ceea ce ai nevoie, iar rezultatele pot fi trimise automat catre medic”- sustine Eric Schneider, tehnolog creativ al Chaotic Moon.

Tech Tats

Tech Tats se aplica la fel ca si oricare tatuaj temporar, pe care le vedeam cel mai adesea la copii. Pentru a face ca aceste tatuaje sa fie niste lucruri mai bune decat fitness trackers, dezvoltatorul Chaotic Moon foloseste senzori in vopseaua aplicata pe piele. Senzorii inregistreaza „primele semne de febra, semnele vitale, rata de batai a inimii si orice altceva care poate spune daca suferi de ceva”, sustine Schneider. Vopseaua conductoare actioneaza asemeni unei baterii care alimenteaza acesti senzori.

Un alt lucru pe care si-l propun cei de la Chaotic Moon este ca, cu ajutorul Tech Tats sa schimbe total modul in care ne gestionam banii. „Purtam portofelele tot timpul cu noi, si asta inseamna ca suntem mai vulnerabili. Cu ajutorul Tech Tat, poti sa iti porti toate informatiile pe piele, iar in momentul in care vei avea nevoie de cardul de credit sau de actul de identitate, poti sa folosesti toate aceste informatii automat, prin intermediul tatuajului performant”- adauga inventatorul.

Nu exista o data oficiala la care Tech Tats se vor lansa pe piata, insa ideea de a avea un tracker pentru fitness sau un portofel pe piele poate fi o perspectiva interesanta pentru cei interesati de dispozitive wearable, de la consumatori si pana la producatori.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.