Suplimentele alimentare si beneficiile acestora

Pentru ca o dieta sanatoasa ofera intotdeauna acele surse de vitamine si de minerale de care organismul nostru are nevoie, se spune ca o dieta urmata de unele suplimente alimentare ofera intitdeauna organismului doza de nutrienti de care acesta are nevoie in fiecare zi. Astfel, suplimentele nutritive sunt adesea comercalizate ca o solutie la unele tulburari ale organismului, pentru a completa lipsa de nutrienti lipsa.

Pentru a sti care sunt efectele acestor suplimente asupra fiecarui organism, este indicat sa consultam un medic nutritionist inainte de a incepe consumul acestora, pentru a evita unele efecte secundare ale acestora.

Metabolismul si alimentatia

Un metabolism corect incepe intotdeauna cu o alimentatie corecta, lipsita de chimicale si de ale substante care ne pot afecta buna functionare a organismului, incat unele din aceste produse alimentare ne pot afecta sistemul digestiv, respirator sau sistemul circular.

Stim ca organismul are tendinta de a-si lua din alimente acele glucide, proteine si grasimi de care acesta are nevoie, incat sa isi asigure zilnic aportul de vitamine si minerale de care acesta are nevoie. Pentru ca unele suplimente alimentare ajuta la prevenirea numeroaselor deficite de vitamine ale organismului, inclusiv unele afectiuni ale pielii, ale durerilor articulare, ale leziunilor de nervi sau in cazul anemiei este bine sa le consumam in doze mici.

Mai mult de atat, unele suplimente alimentare, consumate zilnic, pot de asemenea, sa vina in ajutorul intineririi si repararii tesuturilor, pentru ca celulele din corp au posibilitatea de a se regenera, incat sa se formeze un nou tesut celular, mai sanatos, care sa il inlocuiasca pe cet deteriorat.

Unele eruptii ale tenului, alergii sau unele boli de genul osteoporozei si al tensiunii arteriale, pot fi prevenite prin consumul de aceste suplimente alimentare, incat ajuta si la formarea structurii osoase a intregului organism.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.