Sportul in viata noastra

Sportul este esential pentru a avea o viata sanatoasa si asa cum se spune, minte sanatoasa in corp sanatos, acesta ne ajuta si din punct de vedere psihic. In momentul in care suntem deprimati cea mai buna solutie este sportul prin intermediul caruia ne putem descarca energiile negative. Sportul ne ajuta si in ceea ce priveste creierul prin simplul motiv ca stimuleaza activitatea creierului deoarce in timpul miscarii, sangele este pus in miscare. Un alt avantaj al sportului este acela ca in momentul in care il practicam, muschii nu ni se atrofiaza, iar in acest fel vom putea avea o inima mai sanataoasa si de asemnea, ne ajuta sa dormim mai linistiti decat de obicei.

Pe langa faptul ca ne ajuta sa ardem grasimi, sportul ne motiveaza prin faptul ca reusim sa ne autodepasim imaginatia si limitele, iar in acest fel, vom avea mult mai multa incredere in noi, iar automat stima de sine va creste pentru ca vom arata mai bine si vom fi capabili sa facem mult mai multe lucruri. Sportul este o activitate care ne ajuta sa facem lucruri noi si ne ajuta sa iesim din zona noastra de comfort, iar in acest fel vom avea o gandire mai pozitiva. Sedentarismul are efecte negative asupra organismului nostru si asupra sanatatii noastre mintale si de aceea sportul trebuie sa faca parte din viata noastra zilnic.

Cu alte cuvinte, sportul elimina endorfina care este „hormonul fericirii” si in acest fel ne ajuta sa avem o stare de bine. Asa cum spuneam, sportul nu te ajuta doar sa arati bine si sa azi grasimi, ci te ajuta sa ai o viata sanatoasa prin faptul ca reduce aparitia bolilor cardiovasculare. Multi isi doresc sa scape de kilogramele in plus, insa  foarte multi oameni se complac in situatia in care sunt si prefera orice altceva decat sa manance sanatos si sa faca miscare, in felul acesta, refuzandu-si dreptul la un stil de viata sanatos.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.