SEO: pentru prosperitatea business-ului tau si un site responsive

Despre SEO vei afla ca este un proces cu mult mai complex decat poate stiai. Tehnicile pe care implementarea acestuia le impune s-au diversificat, iar strategiile specifice nu pot fi implementate de oricine. Daca nu detii experienta si cunostinte de specialitate, respectiv abilitatea de a te adapta in permanenta noilor schimbari generate de motorul Google si de algoritmii sai, sansele ca site-ul tau sa se mentina pe o pozitie favorabila, vizibila pentru publicul caruia te adresezi sunt destul de mici.

In functie de specializare, de domeniul de activitate, informatiile ce se regasesc pe site-ul tau sunt cele care atrag sau alunga potentiali clienti. Deci totul porneste de la acesta si de la cat investesti in imaginea lui, dar si in functionare. Un site responsive este cel pe care navigarea se realizeaza prompt, fara intarzieri, deci care ofera o experienta placuta. Gandeste-te la cei care ajung pentru prima data pe el. Fie ca ai o pagina de prezentare, fie un magazin online, timpul de incarcare este un factor ce poate sa mentina treaz interesul publicului de a naviga pe el sau, din contra, de a-l descuraja.

De ce e necesar SEO pentru afacerea ta?

Intotdeauna trebuie sa te pui in locul utilizatorului, in sensul ca e necesar sa incerci navigarea pe site-ul tau. Daca se desfasoara usor, iar informatiile de interes se gasesc usor pe site, inseamna ca nu exista motive pentru care nu l-ar vizualiza. Atunci cand incluzi elemente diverse necesare pentru a facilita navigarea, ce tin de design si arhitectura, practic ei au ceea ce e necesar la un click distanta. Daca vizita pe el nu atrage vanzari, deja trebuie sa te preocupe alte aspecte.

Partea de SEO este practic cruciala in toata aceasta ecuatie. Ne referim prin asta atat la partea de SEO On Page, cat si la cea Off Page. Exista agentii care au persoane specializate pe toate ramurile pe care le implica acest proces. De identificarea unor cuvinte cheie relevante pentru business-ul tau se ocupa cei de la vanzari atunci cand gandesc oferta, de implementarile tehnice si monitorizare specialistul SEO, de crearea de continut relevant, valoros pentru utilizator si optimizat pentru Google, cei cu experienta in copywriting.

Practic pentru fiecare task trebuie sa existe cineva care detine cunostinte si mai ales experienta necesara pentru a implementa diversele cunostinte, pentru a evita esecuri sau alte actiuni ce ar atrage dupa ele asta. Spre exemplu, existenta unui continut duplicat corelat cu site-ul tau va face ca acesta sa nu fie vazut bine de Google, ajungand sa fie sanctionat. Ce si cum se intampla in acest context, dar si alte aspecte care ar trebui sa te intereseze sunt dezbatute in detaliu si pe blogul agentiei de care mentionam mai sus.

Cu privire la partea de SEO Off-page, realizat in principiu prin publicari diverse de advertoriale in presa online, ai nevoie de un specialist pentru alege cele mai potrivite site-uri pentru business-ul tau. Site-urile se aleg in functie de trafic, notorietate, spam score, autoritate si nisa.  Strategia de publicare care va sta la baza devizului contractual este un aspect care nu trebuie neglijat.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.