Scrisul de mana va fi inlocuit de scrisul pe calculator

Scrisul s-a dezvoltat ca o manifestare a limbajului. Scriem inca din epoci stravechi, insa modul in care scriem s-a dezvoltat foarte mult. La inceput, oamenii scriau hieroglife si cuneiforme si pastrau notitele scris pe foi de bambus sau pe pergamente.’In ziua de azi folosim alfabetul si hartia pentru a scrie, iar scrisul este unul specializat pe fiecare limba in parte. De asemenea foarte multa lume utilizeaza calculatorul pentru a scrie.

Avantajele  si dezavantajele scrisului de mana

Scrisul de mana are foarte multe avantaje cum ar fi faptul ca prin scriere ne dezvoltam acea parte a creierului care se ocupa cu abilitatea scrisului. Un alt avantaj ar fi faptul ca nu avem nevoie de un calculator pentru a scrie, si ne putem descurca in orice situatie fara a avea nici un gadget la indemana.  Ca dezavantaj am putea mentiona faptul ca putem scrie de mana mult mai incet decat scriem la calculator.

Avantajele si dezavantajele scrisului pe calculator

Scrisul pe calculator are avantaje cum ar fi faptul ca putem tipari foarte repede pe tastatura. De asemenea putem pastra o copie in format electronic a documentului redactat si putem sa il tiparim in mai multe exemplare, fapt care nu este posibil la scrisul de mana decta daca folosim hartie speciala de copiat.

In unele tari, in scoli s-a adoptat scrisul pe calculator ca mod de scriere oficial. Se prevede ca scrisul pe calculator va deveni oficial principala forma de scris si in Romania in anii urmatori. Tehnologia se dezvolta, insa faptul de a ne baza foarte mult pe tehnologie ne ofera foarte multe oportunitati, insa ne si limiteaza la dependenta de tehnologie.

Pe de alta parte, orice copil trebuie sa aiba acces la ambele forme de scris si de educatie si sa aleaga ce este mai bun si i se potriveste din amandoua.

 

 

 

 

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.