Rutina de exercitii fizice zilnice

Fata antrenamentOrice exercitiu este mai bun decat deloc. Incearca sa incepi cu o activitate cardio de 5-10 minute, si adauga putin mai mult in fiecare saptamana. Pentru activitate de intensitate moderata, acel tip de activitate care arde grasimea si te pastreaza sanatos, o regula buna este ca ar trebui sa muncesti destul din greu incat nu poti canta cuvintele unui cantec, dar poti mentine o conversatie.

O tinta minima si una ideala. Indiferent cat de motivat esti, vor fi zile cand nimic nu pare sa mearga cum trebuie. Probabil ai prins o raceala, esti foarte aglomerat la locul de munca, sau ai uitat echipamentul acasa cand te grabeai din casa dimineata.

Aici intra in joc o tinta minima de realizat. Poate ar fi ideal sa faci 40 de minute de cardio, plus antrenament cu greutati, dar te vei multumi cu 20 de minute de cardio. Inca poti face exercitii, insemnand ca nu te vei gandi ca ai esuat, asa ca ai putea renunta oricand.

Monitorizeaza-ti antrenamentul. Pastreaza o inregistrare a exercitiilor tale. Asta ar putea insemna sa scrii detalii pe scurt despre ce ai facut in fiecare sesiune si cum te-ai simtit dupa aceea, sau ai putea insemna in calendar.

Daca iti monitorizezi antrenamentul te ajuta sa ramai motivat, daca poti vedea o lista cu cateva zile la rand neintrerupte cand ai reusit sa faci exercitii, nu vei fi dispus sa renunti. De asemenea ai putea vedea modele care se produc, poate iti pare greu sa faci exercitii in weekend de exemplu.

Incearca noi tipuri de exercitii in fiecare saptamana. Asta ar putea insemna sa mergi la jogging, ciclism, la inot, sa dansezi, orice altceva nou. De asemenea acest lucru te ajuta sa nu te plictisesti, pastrandu-ti rutina flexibila, asigurandu-te ca te vei mentine tot mai mult in forma si vei fi pe drumul cel bun al sanatatii.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.