Proiectul Morpheus – Realitate Virtuala de ultima generatie

Proiectul MorpheusSony Computer Entertainment Inc. a anuntat astazi dezvoltarea proiectului „Project Morpheus” (Morpheus), un sistem de realitate virtuala care duce sistemul Playstation 4 la urmatorul nivel de imersiune si demonstreaza viitorul gaming-ului. Sony Computer Entertainment va continua dezvoltarea lui Morpheus gandindu-se la un viitor in lansarea comerciala.

Shuhei Yoshida, presedintele Sony Computer Entertainment, spune ca echipa sa vede inovatia ca oportunitate sa construiasca misiunea de a depasi limitele jocului, Project Morpheus fiind ultimul exemplu de inovatie de la Sony Computers Entertainment.

Morpheus permite dezvoltatorilor sa creeze experiente care livreaza un sens de prezenta, unde jucatorii se simt fizic inauntrul lumii virtuale a jocului. Prezenta e ca o fereasta in alta lume care imbunatateste emotiile experientei gamerilor in timp ce se joaca. Morpheus caracterizeaza un stil vizual in care ai montat pe cap un display care functioneaza perfect cu Playstation Camera pentru a livra o experienta de realitate virtuala chiar in fata ochilor jucatorilor. Sensorii inertiali integrati in unitatea montata pe cap si Playstation Camera urmareste precis orientarea capului si miscarile, in timp ce capul jucatorului se roteste, imaginea lumii virtuale se roteste natural si intuitiv in timp real. In plus, in sustinerea jocurilor, jucatorul poate folosi Playstation Move Motion Controller ca obiect, precum o sabie. Morpheus va reproduce mainile jucatorilor si sabia inauntrul jocului in asa fel incat jucatorii simt ca se lupta fizic cu inamicii cu sabia lor din lumea virtuala.

Morpheus adopta o tehnologie 3D audio dezvoltata unic de Sony Computer Entertainment. In afara de sunetele care vin din fata, din spate, din stanga sau dreapta, Morpheus recreeaza sunetul stereoscopic, ce se aude de deasupra sau de desubtul jucatorilor, precum pasii cand urci pe scari, sau sunetele motorului de elicopter care zboara deasupra jucatorului. Sunetul pe care jucatorul il aude, se modifica in timp real depinzand de orientarea capului, creand un mediu audio realistic cu o imersiune a unei lumi virtuale la 360 de grade.

 

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.