Prima reactie cand observi ca micutul tau a inghitit o substanta toxica

Copilul este cea mai importanta persoana din viata noastra. Nu stim ce trebuie sa facem pentru ca totul sa fie bine si pentru ca micutul tau sa fie protejat de orice pericol. De fapt, acesta este si rolul parintelui, de a-l proteja si de a-i avea de grija copilului.

Din cauza ca il protejam mereu copilul nu stie si nici nu intelege ce inseamna pericolul. Ne dorim sa facem tot posibilul pentru a afla cat mai tarziu despre prezenta acestuia.

Totusi, copii sunt imprevizibili si de multe ori nici nu stim ce ar mai putea face intr-0o clipa de neatentie. Din acest motiv este foarte important sa fim mereu atenti si sa tinem copilul sub supraveghere.

Cu siguranta te-ai gandit vreodata ca micutul ar putea sa pateasca ceva iar acesta este lucrul de care te temi cel mai tare. Nu stii ce sa faci ca sa il mentii sub control. Insa ce te faci cand tocmai observi ca prichindelul tau a luat o inghititura buna de o substanta toxica?

Ei bine, in acest caz trebuie sa faci astfel incat sa indepartezi substanta din jurul copilului. Incearca sa faci copilul sa dea afara tot ce i-a mai ramas in gurita. Pastreaza o parte din substanta intr-un recipient pentru ca medicii sa identifice mai usor substanta respectiva.

Daca vezi ca micutul prezinta niste simptome destul de grave, precum convulsii, arsuri pe buze sau in gura, dureri ale gatului, dificultati in respiratie, pierderea cunostintelor sau somnolenta, trebuie sa anunti de urgenta salvarea. Suna la 112 si nu incerca sa ii dai copilului ceva care sa ii provoace voma pentru ca de cele mai multe ori acest lucru poate avea repercursiuni foarte grave asupra micutului tau.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.