Plateste pretul realizarii in viata

Castig viataAi la fel de mult timp intr-o zi, ca si toata lumea. Gandeste-te ce faci intr-o zi obisnuita :

  • 8.5 ore – somn
  • 1 ora – calatoresti
  • 7 ore – muncesti (3 ore esti productiv, 4 ore intr-o coma depresiva)
  • 2 ore – mancat, gatit ,munca in casa
  • 3 ore – uitandu-te la tv
  • 2.5 ore – orice altceva

Adultul obisnuit din Statele Unite ale Americii petrece 1.095 ore uitandu-se la TV in fiecare an. O mie de de ore. Este destul sa scrii 2 romane si sa mergi la alergat pentru aproape 6 ore in fiecare saptamana.

Daca scazi 20 de minute, timpul pe care il faci pana la munca, inseamna 100 de ore pe an. Poti schimba orele de munca pentru a evita niste trafic?

Cand muncesti la ceva mare, sa gasesti o ora in plus in fiecare acum si apoi nu va functiona. Consistenta este cheia. Consistenta in a face lucruri mici in fiecare zi se adauga. Este ca si cum ai avea un cont de economii, insa spre deosebire de bani, timpul este ceva care ai deja destul. Trebuie aloci acest lucru potrivit.

Unele scopuri cu adevarat grozave, cum ar fi sa devii un astronaut, ai nevoie de o cantitate colosala de timp, 10 mii de ore sau mai mult. Acestea nu vor veni din a sta la TV. Ai doar doua alegere, sa devii un student full-time sau un angajat full-time pentru scopul tau. Incepe cat de devreme poti in viata. Ofera 7 ore pe zi, 5 zile pe saptamana si vei fi cu 1.820 de ore mai aproape in fiecare zi.

Crezi ca poti gasi o scurtatura la acest lucru? Poate putin, cateodata. Dar nu putem sa ne antrenam sa fim doctori intr-un an. Ne lasam pilotii sa zboare doar cand au acumulat destul timp de zbor. JK Rowling nu ar fi putut sa scrie Harry Potter int-o dupa amiaza libera. Este simplu, dar asta nu inseamna ca este usor.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.