Parteneriat intre Yahoo si Google

Se pare ca Yahoo a facut o intelegere cu Google in ceea ce priveste motorul de cautare Yahoo. Astfel, in momentul in care vei efectua o cautare pe motorul Yahoo, se vor afisa rezultatele si anunturile Google in propriile instrumente de cautare, in loc de a mai folosi serviciile Google. Intelegerea a fost incheiata la data de 1 octombrie si va tine pana la sfarsitul anului 2018, in functie de conditiile convenite de ambele companii implicate. Cine ar fi crezut ca Yahoo, o prezenta atat de veche in lumea online, ar ceda fortelor celor de la Google? Aparent, toata lumea se astepta ca acest lucru sa se intample.

Termenii acordului includ anunturi de la Google, cautari algoritmice si de imagine, avand servicii atat pentru desktop dar si pentru aplicatii de mobil. Yahoo are posibilitatea de a alege ce modalitati de cautare vor fi trimise catre Google, asa ca nu este un acord complet unilateral. La inceputul acestui an au existat obiectii cu privire la serviciile Google Ads, dar acum- cand parteneriatul este oficial- se pare ca nu exista nicio plangere. Se pare ca Yahoo nu va trimite catre Google cerinte minime de interogari, lucru care poate fi explicat doar prin parteneriatul permanent dintre Yahoo cu Microsoft.

Yahoo si parteneriatul cu Microsoft

Yahoo insista asupra faptului ca aceasta intelegere nu reprezinta nicio amenintare la parteneriatul cu Microsoft in ceea ce privesc serviciile Bing: „In octombrie, compania a ajuns la un acord cu Google, care ofera Yahoo flexibiltatea aditionala de a alege intre furnizorii de rezultate de cautare si anunturi. Ofertele celor de la Google completeaza serviciile de cautare oferite de Microsoft- care ramane un partener puternic- dar si tehnologii de cautare proprie a Yahoo sau a altor produse”.

Chiar si asa, daca Microsoft nu aproba acest parteneriat, va exista riscul ca acesta sa rupa acordul oricand cu Yahoo, insa cu un preaviz de patru luni. Pe de alta parte, in prezent, Yahoo ofera atat cautari Google, cat si Bing, servicii care sunt disponibile pe desktop dar si in aplicatii de telefon, asa ca cei care utilizeaza aceasta platforma vor avea o imagine mult mai detaliata a subiectului care ii intereseaza, avand mai multe surse de informare la dispozitie.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.