Parenting in izolare, cu ajutoare – de ce psihoterapia este de mare ajutor

O lupta nevazuta si parca numai de parinti stiuta a fost parentingul in perioada de pandemie. Desi ai tendinta de a spune ca fiind vorba de proprii copii, nu ar trebui sa existe dificultati, lucrurile de fapt stau altfel. Pandemia a limitat iesirile, a inchis in casa parintii cu copii de varste diferite, a dat peste cap toata rutina si tot ritmul existent pana la un moment dat. Parintii au luat loc de parteneri de joaca, profesori si indrumatori, ingrijitori, bucatari etc.

Altfel spus, acum mai mult ca niciodata parintii au avut mai multe roluri de indeplinit, in spatiu restrans, zi de zi, timp de 2 luni. A fost nevoie de solutii, de gestionare a emotiilor. Culmea, orice parinte simte ca traieste o situatie unica, cand de fapt mai toti sunt in aceeasi parca, indiferent ce varsta au, cati copii au, cine si unde sunt.

Mamele sunt puternice, dar plang si ele

Pare ca pe umerii lor stau multe din grijile si treburile casei, dar mai ales cees ce tine de parenting si de ingrijirea copiilor. Mamele sunt eroii din prima linie, in orice familie. Trebuie sa faca fata unui val imens de responsabilitati. In final insa, oricat ar fi de puternice, obosesc, plang, au nevoie de un sprijin moral si ele. De aceea, sedintele de psihoterapie sunt o mana cereasca.

Cu toata nebunia aceasta, in pandemie putini se mai gandesc la nevoile emotionale si desigur ca gresesc enorm. Centrul PsihArt a propus si solutii adaptate, insemnand sedinte de psihoterapie online. Incepand cu luna iunie, lucrurile incep sa se incadreze din nou in programul normal, dar online-ul poate fi oricand o alternativa.

Ce au de castigat nu doar mamele sau parintii in general este o motivatie, un sprijin moral care le mentine cu optimismul la cote bune. Mame fericite=familie fericita! Asadar, astfel de sedinte de intrevedere cu un psihoterapeut ar putea fi solutia perfecta pentru a redescoperi puteri nebanuite, energie si gandire potrivita pentru gestionarea emotiilor cu care sunt acaparate mamele, in aceasta perioada si nu numai.

Pare usor de spus, insa zi de zi cand acest scenariu se repeta, cand starile copiilor sunt o avalansa, este destul de greu de gestionat atmosfera, reactiile celor din jur, a celorlalti copii si a parintilor in egala masura. Cu atat mai greu este cand parintii lucreaza de acasa, full time. Asadar, fie ca vorbim despre psihoterapie individuala, de cea de familie, oricare varianta ar fi bine venita.

Cand este timpul potrivit pentru a lua astfel de masuri

Stam destul de prost la capitolul preventie. Asadar de regula luam masuri cand deja se simte nevoia unor modificari. Acelasi lucru se poate spune si despre sedintele de psihoterapie. Acestea sunt necesar de programat cand nivelul de stres este destul de ridicat, cand anxietatea isi face loc, cand parintii simt ca nu mai fac fata situatiei in care se regasesc. Altfel spus, oricand! Acceseaza pagina psihart.ro si nu intarzia sa faci o programare.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.