Oamenii care-si povestesc visele

Aseara ai avut un vis care te-a dat pe spate. Te-a atins atat de mult, incat l-ai notat cand te-ai trezit pentru ca trebuie sa ti-l amintesti. Te gandesti la cat de real a fost si cum parca ar fi trecut ani in vis, cand nu a durat decat un minut. Cauti simboluri si fraze cheie din vis si te intrebi ce inseamna si cum poti aplica lectia visului in viata reala. Stii ca, in general, visele nu au niciun talc, dar acesta nu a fost ca alte vise, acesta a fost important.

Nu, nu a fost. Nu poate fi explicat cat de mare este diferenta dintre cat de fascinant a fost visul pentru cel care l-a visat si cat de neinteresant a fost pentru oricine altcienva din lume.  In serialul “It’s Always Sunny in Philadelphia” un personaj, Dennis, a rostit la un moment dat o replica foarte potrivita pentru aceasta postare:  “Cand asculti visele altcuiva … e ca si cum te-ai uita printr-o gramada de poze; daca nu apar in niciuna si nu face nimeni sex, pur si simplu nu sunt interesat.”

E practic imposibil sa te incante visul altcuiva. Din pacate, cand ai un vis interesant, nu vrei decat sa vorbesti despre el, asa ca asta faci, oricat de inutil ar fi. Vrei ca ceilalti oameni sa fie la fel de atinsi de intamplare din vis, vrei ca si ceilalti sa se intrebe ce inseamna, cum faci tu, dar in secunda in care nu se discuta visul tau, brusc pierzi abilitatea de a vedea visele ca fiind mai mult decat aiureli. Cum ar putea cineva sa fie entuziasmat pentru o poveste fictionala care s-a intamplat altcuiva cat timp dormeau si nu are absolut niciun fel de impact in viata reala?

Cand e vorba de visul tau, bineinteles ca trebuie sa insemne ceva si este o poarta catre subconstientul tau, dar visul colegului tau de munca? Acela este doar modul creierului de a explica conductibilitatea neuronala care se intampla cand o persoana doarme, nu are nicio noima si nu are niciun efect asupra lumii reale.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.