O relatie buna cu copilul adolescent

Esti parinte si ai un adolescent cu care nu mai stii cum sa vorbesti cu el. De fiecare data noi nmodalitati prin care sa iti imbunatatesti relatia cu copilul insa nu primesti decat indiferenta din partea lui. Copilul tau se inchide singur in camera si te ignora complet atunci cand vrei sa vorbesti cu el ceva serios. Ce trebuie sa faci?

Ei bine, se pare ca pe langa vina copilului ai si tu o parte a vinei pentru faptul ca nu reusesti sa ai o relatie buna cu copilul tau. Dupa cu stim, comunicarea este cel mai bun prilej pentru a intretine o relatie de calitate indiferent de tipul ei.

Iatta ce trebuie sa faci ca sa reusesti sa creez o legatura de prietenie cu copilul tau:

Comunicarea in momente de respingere

Este posibil ca de cele mai multe ori  cand ai vrut sa vorbesti cu copilul tau, acesta sa te fi respins si sa nu fi vrut sa vorbeasca cu tine. Ei bine, in aceste momente trebuie sa insisti indiferent cat te simti de ranit. De regula, te raneste faptul ca copilul tau iti inchide usa in nas cand vrei sa vorbesti cu el insa nu renunta si inceraca sa vorbesti cu el., Doar asa vei puytea sa faci un prim pas in comunicarea dintre voi.

Dumneavoastra trebuie sa  fiti pe aproape , deschisi spre comunicare, aratandu-le si spunandu-le tot timpul ca-i iubiti, orice ar fi. Nu interpretati gresit replicile lor taioase reducand comunicarea cu ei; continuati sa le ramaneti aproape deoarece au nevoie de dumneavoastra mai mult ca niciodata.

Aveti incredere

De multe ori, parintii nu au incredere in copii lor si cred ca orice decizie ar fi una gresita. Ei bine, ar trebui sa faceit astfel incat sa aveti incredere sau cel putin sa il faceti pe el sa aiba incredere in dvs. Astfel, el va veni singur sa va spuna care ii sunt problemele.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.