Nu mai trebuie sa mananci foarte repede! Iata de ce!

Mananca repedeIn timpul vacantelor, cele mai dese comentarii pe care le aud, sunt ca „am facut mancare pentru 6 ore si am mancat totul in 20 de minute”. Ei bine, in afara de faptul ca trebuie sa nu fie socializare zero la masa de sarbatori, mi se pare ca mancand cateva mii de calorii in 20 de minute este prea repede. Puteti sa savurati mancarea la fel de mult incetinind putin ?

Am inceput sa ma uit cum afecteaza mancatul lent impotriva mancatului rapid si apoi am incercat sa experimentez cu ceva din ce am invatat. Experimentul meu a fost cu bomboane de ciocolata, fiindca este ceva ce imi place mult.

In general, ma simt ca si cum as avea sa mananc 3-4 bomboane pentru a fi cu adevarat multumit. Dar recent, am observat ca daca fac o pauza de 10-15 minute dupa ce mananc 2 bomboane, am semnificativ mai putin sau deloc dorinta de a o manca pe cea de-a 3-a. Acest lucru a rezultat intr-o consumare mai mica, care atunci cand vorbim despre bomboane, este un lucru bun.

Am inceput sa ma intreb de ce se intampla acest lucru si mi-am inceput cercetarile, ce m-am intors la efectele de invatat mancatul lent.

Controlul portiunii si preventia de a manca prea mult. Cand mananci lent este cu adevarat greu sa mananci in plus. Mancand lent incetul cu incetul scade dorinta de a manca, astfel te poti opri din mancat inainte ca farfuria ta sa fie goala. S-a sugerat ca dureaza aproximativ 20 de minute pentru ca stomacul tau sa produca hormoni spunand creierului tau ca esti plin.

Beneficiile controlului de greutate. Obiceiul de a manca lent reduce riscul de a deveni obez. Cercetari japoneze recente au descoperit o puternica corelatie pozitive intre mancatul la o viteza foarte mare si obezitate.

Nu te poate rani. Daca mananci lent nu vei avea efecte negative asupra sanatatii, dar iti poate aduce un numar de beneficii fara costuri in plus.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.