Neintelegeri in cuplu

Fiecare dintre noi se confrunta la un moment dat cu probleme de genul certurilor sau discutiilor in contradictoriu. Este normal sa existe tot felul de discutii intre cei doi parteneri mai ales ca fiecare dintre noi suntem diferitit, am principii si caractere diferite.

Exista multe motive pentru care fericirea unui cuplu ajunge sa fie umbrita de certuri din ce in ce mai dese si cuvinte urate pe care el i le adreseaza ei si viceversa. Imi aduc aminte de o relatie pe care am avut-o in trecut. Totul a inceput foarte frumos si a ramas asa pentru ceva timp. Pana cand, fara sa ne dam seama cand anume si din ce motiv, ajunsesem sa ne petrecem tot timpul certandu-ne si reprosandu-ne reciproc diferite lucruri. Nu, povestea noastra nu a avut happy ending, deoarece nu am stiut cum anume trebuie sa procedam pentru a ne ridica din nou pe linia de plutire. Am suferit amandoi atunci cand relatia s-a terminat, dar cale de intoarcere nu a mai fost din pacate.
„Neintelegerile dese in cadrul unui cuplu arata faptul ca in acea relatie sunt probleme nerezolvate. Membrii cuplului nu comunica eficient si nu trateaza problema concentrandu-se pe identificarea cauzelor, gasirea si aplicarea solutiilor, ci pe gasirea unui vinovat. Acest lucru nu face decat sa mentina o atmosfera tensionanta in cadrul cuplului. Neintelegerile dese duc la instalarea barierelor intre memebrii cuplului, distantare afectiva, cedarea nervoasa a membrilor.”, explica specialistul.
In cuplu, si nu numai, tot ceea ce conteaza este toleranta. trebuie sa invatati sa lasti de la dvs atunci cand ca doriti ca relatia sa functioneze cat mai bine.  Trebuie sa stiti sa comunicati unul cu celalalt daca va doriti ca relatia sa functioneze asa cum ar trebui.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.