Motivele aparitiei insomniilor

Foarte multe persoane se confrunta cu insomniile si putine dintre ele reusesc sa realizeze ce consecinte poate avea. De fapt, aparent, insomniile sunt lucruri care nu au nicio importanta pentru ca par a fi destul de usoare. Ei bine, urmarile pe care le pot avea insomniile asupra organismului pot fi destul de mari si pot afecta destul de mult starea fizica si psihica a unui om.

Este foarte important sa detectezi care sunt cauzele  aparitiei insomniei si astfel sa o tratezi. Iata cateva motive care te fac sa ai insomnii:

Incaperea in care dormiti trebuie sa fie bine aerisita. Lasati fereastra deschisa minim 30 de minute inainte de culcare si asigurati-va ca in camera nu este nici prea cald, nici prea frig. Specialistii afirma ca temperatura optima de somn este de 16 grade, temperaturile sub 14 grade si peste 19 grade nefiind recomandate pentru un somn odihnitor.

Nu va fortati sa adormiti. Cu cat veti face mai multe eforturi sa va ia somnul, cu atat va fi mai greu. Evitati de asemenea sa va uitati la ceas, pentru a vedea cate ore de somn v-au mai ramas. Intoarceti cadranul ceasului invers, in asa fel incat timpul sa nu devina un factor de stres.

Evitati consumul de cofeina, alcool sau tutun inainte de ora de culcare. Ceaiul negru, bauturile carbogazoase, cafeaua sau ciocolata va vor da o stare de agitatie care va va impiedica sa adormiti in orele imediat urmatoare.

Un aspect deloc de neglijat este consistenta mesei de seara. Nu sunt recomandate cinele copioase – incercati sa mancati alimente bogate in proteine (carne de pui sau peste) si in calciu (este recomandat sa se bea un pahar cu lapte cald) in cantitati moderate, in asa fel incat sa evitati senzatia de foame inainte de culcare.

Este foarte important sa nu faceti aceste lucruri daca doriti sa aveti un somn linistit si astfel sa te odihnesti asa cum trebui.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.