Moscova si tainele ei

Rusia nu este tocmai in  topul preferintelor turistilor desi ar trebui sa fie. Rusia este o tara care are foarte multe de oferit iar noi ar trebui sa profitam de aceste lucruri. Chiar daca multi dintre noi prefera sa mearga intr-o tara exotica, sa mearga la soare sau in fel de fel de vacante exotice, ar trebui ca fiecare dintre noi sa viziteze aceasta tara cel putin o data in viata.

Unul dintre cele mai frumoase si mai importante oras ale Rusiei este chiar Moscova. Aici daca veti merge cu siguranta nu va veti plictisi ci mai degraba veti fi impresionat de toate frumuseti ale acestui oras. In plus, Piata Rosie nu este un loc de ratat odata ce ati ajuns in Rusia.

Se spune ca Piata Rosie este una dintre cele mai mari din lume. Habar n-am pe ce loc este si nici nu ma intereseaza asta. Locul asta respire atata istorie! M-am asezat pe una din laturi si mi-am imaginat… aici tarii ii lasau fara capete pe cei din opozitie. Aici au intrat trupele lui Napoleon intr-un oras in flacari (ce imagine o fi fost!). Aici au avut loc parade ale Armatei Rosii – unele pline de fala si emfaza, cum a fost cea a Victoriei din 1945, sau plina de dramatism sincer, cum a fost cea din 7 noiembrie 1941, cand trupele care au marsaluit prin fata Mausoleului lui Lenin au plecat imediat pe front si aproape 25% dintre soldatii care au batut pas de defilare sub privirile lui Stalin au murit in urmatoarea luna. Aici a aterizat Mathias Rust in 1987, nedetectat de “invincibila” aparare aeriana a URSS, determinand accelerarea perestroicii lui Gorbaciov.

Asadar, in cazul in care veti avea ocazia nu va trebuie sa ezitati sa va distrati in diferite locuri si mai ales sa va imbunatatiti cultura vizitand tot felul de locuri frumoase.

admin

Has one comment to “Moscova si tainele ei”

You can leave a reply or Trackback this post.
  1. Sonia Madalina - 5 ianuarie 2017 Răspunde

    Moscova este intr-adevar o destinatie pe cinste de care m-am bucurat vara anteriora. Recomand cu caldura! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.