Micul dejun, cea mai importanta masa a zilei

Dimineata, foarte multe persoane omit micul dejun, iar acest lucru nu ii face sa se simta tocmai bine pe parcursul intregii zile. Pentru a avea un aport de energie pe tot parcursul zilei este foarte important sa nu trecem peste micul dejun care este de alftel cea mai importanta masa a zilei. Astfel, micul dejun pe langa faptul ca ne da energie pe tot parcursul zilei, ne fereste de obezitate.

In momentul in care sarim peste micul dejun suntem tentati sa mancam mult mai mult pe parcursul zilei, iar cand acest lucru se intampla fie din cauza faptului ca nu avem timp sa mancam dimineata, fie ca nu obisnuim sa facem acest lucru, suntem tentati sa mancam seara mult mai mult decat ar fi normal. Micul dejun ar trebui in mod norml sa reprezinte o sursa importanta de nutrienti, cum ar fi: calciu, vitamine, proteine si nu in ultimul rand fibre. Fibrele se gasesc in multe alimente care pot fi consumate dimineata, printre care si in cerealele integrale. De asemenea, fibrele sunt extrem de importante pentru organism deoarece regleaza tranzitul intestinal, reducand riscul aparitiei constipatiei, previn bolile cardiace si de asemenea, previn aparitia diabetului. Fructele si legumele sunt importante surse de vitamine si minerale care pot fi consumate ca mic dejun, ajutand in felul acesta organismul sa aiba energie pe tot parcursul zilei.

Micul dejun mentine nivelul normal al glucozei in sange si de asemenea, ajuta la o mai buna functionare a creierului. Concentratia creste in momentul in care avem un mic dejun sanatos, reducand in acest fel stresul. Masa de dimineata ajuta foarte mult la cresterea energiei atunci cand parcticam un anumit sport sau ne ajuta sa ne concentram mult mai bine pe parcursul zilei si nu vom mai resimti aceeasi stare de oboseala ca atunci cand nu mancam dimineata.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.