Merită să-ți cumperi un televizor 4k?

Noile televizoare led 4k ultra HD au apărut deja pe piață de câțiva ani. Există deja o mulțime de modele iar prețurile sunt din ce în ce mai rezonabile. Ar trebui să faci tranziția spre noile apariții sau ar trebui să mai aștepți? 4k nu e doar un moft precum televizoarele 3d sau cine știe ce altă idee fără prea multă utilitate practică. Beneficiile sunt clare. Display-ul are o densitate mai mare de pixeli pe o suprafață mică ceea ce se traduce printr-o rezoluție mai mare adică detalii mult mai clare.

Ce înseamnă 4k?

S-ar putea să te fi întrebat ce înseamnă denumirea de televizoare led 4k. Răspunsul e destul de simplu. Un televizor 4k are de patru ori mai mulți pixeli decât unul cu rezoluție 1080. Mai mulți pixeli înseamnă imagini mai bogate, mai detaliate, mai clare. S-ar putea să fi văzut astfel de rezoluții la tablete sau telefoane. Dacă ai văzut deja niște imagini 4k probabil că înțelegi diferența. Tabletele, telefoanele și laptopurile beneficiază mai mult de astfel de rezoluții pentru că ochii privitorului sunt mai aproape de ecran. La televizoare, diferența de rezoluție este percepută în funcție de dimensiunea ecranului și de distanța de la care privești respectivul ecran.

Ce poți viziona pe televizorul 4k?

Dacă ai în plan să cumperi un televizor led 4k sau ai deja unul e normal să te întrebi ce conținut poți viziona pentru a beneficia din plin de noua minunăție. Vestea bună e că picăturile de conținut din anii trecuți au devenit mai consistente și continuă să crească. E deja un râu care curge constant și care se tot mărește. În câțiva ani va exista o mare de conținut în rezoluție 4k. Surse noi de conținut 4k apar zi de zi așa că acum e timpul să te orientezi spre noile televizoare led 4k. Există conținut pe canalele specializate de streaming online precum Netflix sau Amazon și chiar și pe YouTube. Dacă vrei să joci ceva în 4k poți conecta calculatorul la un astfel de televizor și vei avea o experiență destul de interesantă. Se pare că mai durează ceva până când vor exista destule jocuri adaptate sau produse exclusiv pentru 4k. Pe măsură ce crește popularitatea noilor rezoluții conținutul continuă să apară. Studiourile de filme, producătorii de jocuri și restul producătorilor de conținut video vor să facă acest pas și împing lucrurile înainte.

Momentul ultra HD e aici și acum

Televizoarele 4k sunt aici. Acum e momentul pentru o astfel de achiziție mai ales că prețurile au scăzut simțitor față de anii trecuți iar conținutul devine din ce în ce mai atractiv. Tehnologia a ajuns la acest punct. Rezoluțiile vor crește în continuare și e absolut normal să fie așa. În 20 de ani, rezoluțiile de 1080 vor fi deja istorie. Telefoanele, tabletele, laptopurile și restul monitoarelor și display-urilor vor avea rezoluții din ce în ce mai avansate. Telefoanele și televizoarele folosesc practic același tip de tehnologie în zilele noastre. De ce n-ar mai crește atunci rezoluția televizoarelor în următorii ani? Viitorul sunt bine dar prezentul e deja perfect!

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.