Mastodontii si Mamutii erau confortabili acasa

MastodontiOamenii si-ar putea imagina mamutii si mastodontii ca bestii enorme ce au cutreierat continentul vast al Americii de Nord cu mai mult de 10.000 de ani in urma. Dar mamutii si mastodontii a zilei prezente din sud vestul orasului Ohio si nord vestul lui Kentucky, au fost de casa, care tindeau sa stea intr-o zona, dupa cum afirma un studiu.

Smaltul de pe molarii animalelor au oferit indicii de cercetare a locului in care au trait mamutii si mastodontii prin vietile lor si ce mancau acestia. Au descoperit ca mamutii mancau iarba si rogoz, iar mastodontii preferau frunze din copaci sau boscheti. Mamutii favorizau zone retragandu-se langa foi de gheata, in care iarba era din plin si mastodontii se hreaneau langa spatiul padurii, dupa cum spun cercetatorii.

Cercetatorul conducator Brooke Crowley, un profesor asistent in geologie si antropologie de la Universitatea din Cincinnati, a spus intr-o declaratie ca suspecteaza ca acesta a fost un loc bun de locuit, relativ vorbind. Datele noastre sugereaza ca animalele probabil aveau ceea ce aveau nevoie pentru a supravietui.

Ambele animale, acum disparute, au venit in America de Nord pe podul Bering Strait care conecta Alaska la Rusia, atunci cand nivelele marii au fost mai joase decat sunt astazi, Crowley le-a spus celor de la Live Science printr-un email.

Mamutii, ce aveau dintii ideali pentru a pisa iarba, de asemenea si colti curbati si capuri cocosate, sunt mai aproape de elefanti, decat sunt mastodontii. Mamutii au venit in America de Nor, in mijlocul erei Pleistocene, in jur de 1 milion de ani in urma.

Mastodontii au venit mult mai devreme. S-au impartit in America in epoca Pliocena, in jur de 5 milioane de ani in urma. Molarii sai erau realizati pentru a zdrobi plante, cum sunt frunzele si tulpinile, si aveau colti lungi care puteau creste pana la 5 metri lungime.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.