Masa de pranz este importanta pentru organism

Nu sari peste masa de pranz! este sfatul medicului nutritionist care ne aminteste ori de cate ori are ocazia ca acest principiu este esential daca ne dorim o viata sanatoasa si echilibrata.

Considerata a fi masa importanta, pranzul nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra zilnica, motiv pentru care este indicat sa ne luam cel putin 30 de minute pentru a ne alimenta in mod corespunzator. Cel mai indicat este sa nu ne grabim atunci cand alegem pentru o masa de pranz la birou si in nici un caz aceasta sa nu fie in fata calculatorului, pentru ca in acest caz nu ne vom concentra pe mancare, ci pe activitatea din calculator.

Poate ca mediul in care lucram nu ne confera cele mai hbune conditii pentru o masa reusita de pranz, pentru ca majoritatea institutiilor in care lucram nu au o sala de mese, care sa contina frigider, cuptor cu microunde sau aragaz, este bine sa gasim o cale prin care sa ne alimentam si sa ne hidratam organismul.

Probabil ca cei mai multi dintre noi dau o fuga pana la cel mai apropiat magazin si cumpara ceva pe fuga pe care il consuma pana ajung la birou, motiv pentru care sunt dispusi sa dezvolte unele probleme ale laringelui sau ale tractului intestinal. Nutritionistii spun ca nici mancarea de la fast food nu este asa de buna pentru ca este gatita in cantitati industriale si contine unele din cele mai periculoase chimicale.

Daca optam pentru o masa de pranz, atunci sa ne asiguram ca aceasta contine vitaminele si mineralele de care are nevoie organismul nostru. Nu trebuie sa uitam sa includem in meniul nostru fructe si legume, pentru a ne pastra energia intreaga zi, incat sa nu ne simtim obositi si sa reusim sa dam randament pana la finalul porgramului.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.