Manusa inteligenta

Limbajul semnelor este o metoda de comunicare esentiala pentru persoanele care au deficiente de auz sau care sufera de autism. Insa, acest tip de limbaj este inteles numai de oamenii special pregatiti sau de cei care il folosesc. In prezent, Hadeel Ayoub, un designer din Arabia Saudita a creat o manusa care poate recunoaste miscarile unui semn si le traduce in text vizibil.

Designerul a creat trei prototipuri de manusi inteligente, iar ultima din acestea trei este mai uimitoare. Hadeel a fost stimulata in lucrarea sa chiar de catre propria sa nepoata, care sufera de autism: „Am o nepoata autista care are patru ani si care nu vorbeste deloc. Atunci cand am vazut-o comunicand cu ajutorul semnelor, m-am intrebat ce s-ar intampla daca ar comunica cu cineva care nu intelege acest tip de limbaj”- a declarat Hadeel.

SignLanguageGlove

Manusa inteligenta poarta numele de SignLanguageGlove si are cinci senzori in degete si un accelerometru in materialul manusii care detecteaza directia si miscarile mainilor. Un soft integrat traduce miscarile in cuvinte, care sunt afisate pe un ecran ce se afla la baza manusii. De asemenea, Hadeel a dezvoltat o aplicatie pentru smartphone care poate citi miscarile manusei inteligente.

Designerul sustine ca urmatorul pas in evolutia manusii consta in incorporarea Wi-Fi cu scopul de a trimite mesaje text sau e-mail-uri. De asmenea, Hadeel va adauga un controller de miscare, pentru a imbunatati acuratetea interpretarilor. Desi exista mai multe manusi inteligente, Hadeel sustine ca modelul creat de ea este cel mai compact si mai usor de utilizat. Aceasta mai planuieste sa creeze o versiune a manusii inteligente potrivita pentru copii si care sa includa o capacitate multilingva, astfel incat limbajul semnelor sa fie tradus in mai multe limbi.

Manusa inteligenta va avea un pret de aproape 400 de dolari si va fi primul model pus spre vanzare. Munca designerului este un pas impresionant in facilitarea comuncarii dintre cei cu probleme si cei care sunt perfect sanatosi.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.