Lama de ras cu laser

In ciuda trucurilor de design care au aparut de-a lungul anilor, aparatele de ras utilizeaza, in continuare, metoda de taiere a parului la un anumit unghi, folosind rame de ras metalice si ascutite. In prezent, o echipa de oameni de stiinta a creat o alternativa care inlocuieste aceste lame periculoase in favoarea unui laser care pur si simplu pare sa „topeasca” firul de par, fara insa a provoca iritatii. Numit Skarp, aparatul de ras cu laser vizeaza molecula de par care raspunde la lumina. De asemenea, inventatorii acestei lame de ras au strans, pana in prezent, peste 3,5 milioane de dolari pe Kickstarter.

Skarp a fost dezvoltata de o echipa de ingineri condusa de catre Morgan Gustavsson, la compania cu baza in California, Skarp Technologies. Gustavsson a inventat si a brevetat lumina intensa pulsata- IPL- in anul 1989, iar tehnologia este inca folosita ca metoda de indepartare a parului si in alte tratamente dermatologice.

Skarp Technologies

Lucrand impreuna cu inginerul optic Paul Binun, echipa de oameni de stiinta a identificat, recent, o particula specifica in par care poate fi rupta cu ajutorul unor anumitor lungi de unda de lumina. Toate moleculele de par contin cromofori- care sunt responsabili pentru ca dau culoare firului de par. In special, aceste particule absorb si reflecta lungimile de unda ale luminii vizibile, iar acest lucru este acela care determina culoarea unica a firului de par.

Dupa mai multi ani de cercetari si dezvoltare, expertii au descoperit ca, cromoforul care este prezent in firul de par- indiferent de culoarea acestuia- este afectat de anumite lungimi de unda a luminii.

In cazul aparatelor de ras traditionale, lamele de ras taie firul de par la un anumit unghi, cauzand ca pielea sa se irite. Prin comparatie, cand lama de ras Skarp intra in contact cu pielea, laserul „topeste” firul de par, lasand pielea curata si lipsita de iritatii. Skarp Technologies a lansat o campanie pe Kickstarter pentru a finanta productia de astfel de lame de ras. Acestia si-au stabilit un obiectiv de strangere de fonduri de 160.000 de dolari, dar a depasit de 23 de ori aceasta suma, asa ca se asteapta ca lama Skarp sa fie pusa in vanzare.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.