iPad-ul Pro scade zguduie piata PC-urilor

In urma cu cinci ani, Steve Jobs a lansat iPad-ul Apple, reusind sa schimbe modul in care oamenii joaca jocuri, navigheaza pe Internet sau vizioneaza videoclipuri. In timp de iPad-ul si tabletele Android de la acea vreme nu au reusit sa distruga piata PC-urilor, cu siguranta au jucat un rol important in scaderea cifrei vanzarilor totale. In prezent, Tim Cook este de parere ca iPad Pro ar putea sa distruga in totalitate PC-ul, in acelasi fel in care iPad-ul original a reusit sa zdruncine vanzarile PC.

Intr-un interviu acordat pentru The Telegraph, Cook a declarat ca este de parere ca iPad Pro face ca PC-ul sa devina un dispozitiv inutil, sustinand ca „nu serios, de ce ti-ai cumpara un PC? Da, iPad-ul este un inlocuitor pentru un notebook sau un desktop pentru foarte, foarte multi oameni. Acestia vor incepe sa utilizeze iPad-ul si isi vor da seama singuri cu nu mai au nevoie de nimic altceva inafara de telefoanele lor”.

iPad Pro

Oare va fi adevarat ceea ce sustine Cook? Nu cred, si asta din mai multe motive. In primul rand, pretul pentru iPad Pro incepe de la 799 dolari pentru un model de 32 GB si ajunge pana la 949 dolari pentru un model numai cu conexiune Wi-Fi si cu o memorie de 128 GB. Ei bine, aceste preturi sunt mult mai ridicate decat orice alt laptop tipic sau desktop, care sunt piloni in America corporatista. Cook este de parere ca iPad Pro va prinde bine la iubitorii de creatie- care se vor indragosti de stilul device-ului, dar si la consumatorii care iubesc muzica si filmele.

De asemenea, iPad-ul are si o serie de accesorii, acestea ajungand si ele la preturi destul de ridicate: Smart Keyboard dar si Apple Pencil, ambele costa extrem de mult, adica 169 si respectiv 99 dolari. Ei bine, acest lucru inseamna ca un iPad Pro va costa 1067 dolari pentru cel de 32 GB si 1217 dolari pentru versiunea de 128 GB. Microsoft a lansat recent Surface Pro 4, care ofera o capacitate de 128 GB, pix si tastatura la un pret de 1057 dolari, cu toate ca mai trebuie de asteptat pana cand se va realiza o comparatie intre cele doua gadget-uri.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.