Importanta optimizarii imaginilor prezentata de agentia NextAdvertising

Fara doar si poate, traim intr-o lume a vizualului si a virtualului, asa ca importanta optimizarii imaginilor nu trebuie omisa. Cateva imagini optimizate pe un website pot face diferenta intre un site banal pe care utilizatorii ajung de cele mai multe ori din intamplare si unul atragator care ofera o experienta placuta consumatorilor. Asta inseamna ca nu este indeajuns sa ai imagini pe fiecare pagina web pentru a putea spune ca ai bifat optimizarea SEO si pe aceasta latura, mai putin cunoscuta publicului larg.

Optimizarea imaginilor ofera multiple avantaje, dincolo de experienta mai placuta a utilizatorilor si incarcarea mai rapida a imaginilor. Trebuie amintite si oportunitatile de ranking mai bune si implicit, o pozitionare mai avantajoasa in cadrul rezultatelor afisate de motoarele de cautare.

Textul care insoteste o imagine este deopotriva la fel de important ca imaginea in sine. Astfel, acesta trebuie sa intelega in totalitate despre ce este vorba in imagine si mai ales, sa aiba legatura cu textul afisat pe site-ul respectiv.

Mai multe detalii despre asta, precum si pasii ce trebui urmati in procesul de optimizare al imaginilor le ofera expertul agentiei NextAdvertising.

Alegerea imaginilor

Scopul final al fiecarui expert SEO este acela de a face fiecare pagina usor de citit si de parcurs de utilizatorii care intra pe site. Astfel, imaginile trebuie alese in functie de relevanta, de legatura lor cu continutul paginilor pe care vor fi publicate pentru a completa experienta celor care au ales sa intre pe pagina respectiva.

A se evita utilizarea imaginilor comune si banale luate din surse la indemana oricui si cu care utilizatorii sunt deja obisnuiti. Astfel, te vei confrunta cu lipsa de personalizare, un neajuns ce isi va face resimtite consecintele intr-o scurta perioada de timp. Asta nu inseamna ca trebuie sa eviti imaginile gratuite, ele sunt chiar recomandate daca le identifici din surse credibile, cu conditia de a fi optimizate deja.

Alege un nume potrivit pentru poze

Dupa ce ai selectat imaginile, te poti gandi si la un nume pentru fisier, etapa ce joaca un rol deosebit de important in optimizarea SEO. Astfel, fisierul trebuie sa contina cuvantul cheie de baza, nu se va folosi niciodata numele original al imaginii.

In tag-ul imaginii se pune titlul sau si atributele ALT, cele pe care un motor de cautare le afiseaza atunci cand imaginea nu este complet incarcata. Mai precis, este vorba despre o descriere a imaginii care apare atunci cand browser-ul nu poate afisa poza. Acesta ofera mai multe informatii despre imagini, informatii ce nu au putut fi mentionate in denumirea fisierului. In cazul in care exista mai multe imagini cu atributul ALT care trimit catre acelasi cuvant cheie, este necesara o diferentiere de marime, culoare sau alte asemenea elemente.

De mentionat ca atributele ALT nu se utilizeaza in cazul imaginilor decorative. Nerespectarea acestei reguli poate duce la aplicarea unor penalizari de catre Google. Aceeasi sanctiune poate fi adusa in discutie si in cazul folosirii a numeroase cuvinte cheie.

Titlul

Nu conteaza atat de mult precum atributele ALT, insa ramane unul dintre aspectele ce au un cuvant de spus in optimizarea imaginii. Si acesta, pe cat posibil, trebuie sa aiba un text corespunzator cu articolul si poza. Este indicat sa folosesti si aici cuvinte cheie care sa te ajute, sa fie valoroase pentru tine.

Marimea

Este un factor major in aceasta ecuatie. Desi toata lumea vrea poze foarte clare, de zeci de mega pixeli, o poza prea mare poate avea urmari negative asupra paginii. Asta pentru ca o imagine foarte mare ingreuneaza viteza de incarcare a site-ului, mai ales in cazul unuia neoptimizat.

Este de preferat sa micsorezi poza inainte de a o incarca. De asemenea, formatul JPG sau PNG este cel mai recomandat, amandoua fac ca imaginile sa ocupe ceva mai putin spatiu. Pentru fotografii sunt bune ambele variante, insa in cazul logo-urilor sau imaginilor foarte simple este mai indicat sa utilizezi PNG. Vei putea sesiza anumite „umbre” inestetice la pozele cu mai multe combinatii de culori, in cazul in care ai folosit JPG.

Trebuie amintit si faptul ca este esential sa creezi un text bogat si consistent in jurul imaginii. Cei interesati de o echipa specializata in optimizare SEO pot lua in calcul serviciile puse la dispzitie de NextAdvertising.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.