Greseli frecvente de alimentatie

Se intampla celor mai multe persoane sa dea gres in ceea ce priveste alimentatia. Fiecare dintre noi stie si este constient de faptul ca alimentatia este cea care ne ofera energie, care ne lasa sa ne desfasuram activitatile asa cum trebuie si care ne asigura nivelul de energie pe care il avem.

Mai stim de asemenea, ca fiecare dintre noi are propriile obiceiuri proaste de cele mai multe ori care ne fac sa fim iresponsabili in ceea ce priveste alimentatia. Cei mai multi dintre noi mancam pe fuga, dimineata si la pranz sau si mai rau, nu mancam micul dejun si ne bazam mai mult pe cina.

Exista cateva greseli pe care le facem cu totii atunci cand vine vorba despre alimentatie si despre ceea ce mancam, mai ales seara. Iata care sunt aceste greseli:

Masa principala

Stim ca mas aprincipala a zilei trebuie sa fie pranzul pentru a reusi ca toate alimentele sa se digere cat mai repede si cat mai bine. Mai stim ca cei mai putini dintre noi tinem cont de acest lucru si datorita faptului ca suntem ocupati nu ne mai gasim timp ca sa mancam. Sigur ca aceatsa nu este decat oscuza. Ajungem acasa, destul de tarziu si bineinteles ca ne este foame pentru ca nu am mancat la momentul potrivit.  Devoram o cina calorica care se depune si ne afecteaza sanatatea.

Mancatul in camera

Foarte multe persoane mananca atunci cand vin acasa in camera, pe motiv ca sunt foarte obositi. Sa fim seriosi… indiferent cat suntem de obositi tot trebuie sa ne mentinem cat sa mancam. Alimentatia este foarte importanta si poate ca cea mai importanta.

Studiile demonstreaza ca mancatul in fata televizorului ingrasa mai mult decat credeati. Suna paradoxal insa trebuie sa fim de acord cu faptul ca in momentul in care mancam la televizor parca nu ne mai simtim satui. Acest lucru este din cauza creierului care nu percepe faptul ca mananci si te uiti la televizor ceea ce face sa nu te simti niciodata satul.

 

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.