Greseli care nu au fost greseli

Toata lumea iubeste un lider bun. Fie ca e Obama care pretinde ca ar fi vizitat 57 de state, sau ca e George W. Bush care parca abia invata sa lege doua cuvinte in engleza, cu totii facem unele greseli putin cam stupide. Insa, nu toate greselile sunt facute in mod egal. De fapt, exista oameni faimosi care au facut gafe celebre, dar care se considera a nu fi deloc greseli.

Greseli celebre

Melodia „Ironic” a cantaretei Alanis Morissette este foarte ironica. Greseala: Cuvantul „ironie” are mai multe definitii, insa multe dintre ele nici macar nu sunt sinonime cu „ghinion”. In anii 1990, Alanis Morissette a lansat un hit numit „Ironic”, care avea versuri nu chiar atat de ironice, dar regretabile, cum ar fi „it’s a black fly in your Chardonnay”, iar pentru acest vers, lumea a batjocarit-o pe cantareata. O adevarata industrie s-a dezvoltat foarte tare in mediul online, corectand versurile melodiilor pentru a le face cu adevarat ironice.

Realitatea: Stii ce s-ar potrivit extrem de bine ca definitie pentru cuvantul „ironie”? O melodie despre ironie care defineste in mod incorect acest termen. Luat ca si intreg, „Ironic” este probabil cea mai ironica piesa realizata vreodata. Potrivit isitironic.com, insusi Alanis a declarat, la inceput, ca „ironia cu piesa <Ironic> este ca nu este nicio ironie”. Cu alte cuvinte, melodia nu e o greseala proasta ci, mai degraba, o gluma inteligenta care este inteleasa gresit.

Popeye si spanacul. Greseala: In anul 1890, un grup de oameni de stiinta germani s-au decis sa analizeze cantitatea de fier din spanac. Din pacate, cand si-au publicat cercetarea, acestia au gresit la zecimale, astfel ca au lasat impresia ca spanacul contine de 10 ori mai mult fier decat in mod normal. Astfel, articolul stiintific a lasat impresia ca spanacul ofera putere oamenilor, care, la randul sau, a dus la crearea lui Popeye.

Realitatea: Povestea initiala a aparut in jurul anului 1981 intr-o revista de glume. Intreaga poveste a nemtilor si crearea lui Popeye a fost conceputa pe o minciuna. Nu exista nicio dovada documentata care sa ateste ca oamenii de stiinta germani au notat prea multe zecimale in raportul lor stiintific. De asemenea, chiar si Popeye spune, atunci cand mananca spanac pentru prima data, ca, de fapt, isi ia puterea de la vitamina A, mai degraba decat din continutul in fier al spanacului.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.