Google te ajuta sa te decizi cu privire la instalarea panourilor solare

Exista o multime de lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare daca iti doresti sa pui panouri solare pe acoperisul casei tale. Daca esti nesigur in aceasta privinta, de ce nu cauti pe Google? Folosind imaginile satelit de inalta rezolutie si o masa imensa de date cartografice, Google a creat un intrument care te ajuta sa te decizi daca ai nevoie de panouri solare sau nu. Tot ce ai nevoie este sa iti inserezi adresa ta in Project Sunroof.

Carl Erking, inginerul sef al Project Sunroof, a anuntat recent scopul acestui proiect. Intr-un post pe un blog, Elkin explica de ce a inceput acest proiect: „costul energiei solare se afla la un nivel record. O casa tipica cu panouri solare poate salva sute sau chiar mii de dolari in factura de electricitate, pe an. Dar, ca voluntar al programului Solarize Massachusetts, am fost surprins sa intalnesc oameni care considera ca <acoperisul casei mele nu are o pozitie buna pentru a primi suficienta lumina solara> sau doar <panourile solare sunt doar foarte scumpe>. Cu siguranta, exista oameni care dau cu piciorul unei sanse de a economisi bani”.

Project Sunroof valabil numai in SUA

Proiectul este valabil doar in unele orase din Statele Unite: San Francisco, California si Boston. Instrumentul online foloseste aceleasi date ca si Google Maps pentru a-si da seama care este potentialul luminii solare asupra acoperisului unei case. Sunt luati anumiti factori in considerare, cum ar fi cantitatea de lumina care se inregistreaza pe tot parcursul anului, vremea locala, orientarea acoperisului si chiar umbre ale copacilor sau ale cladirilor din apropiere.

Proieject Sunroof aduna toate informatiile la un loc si estimeaza cantitatea de bani pe care o poti economisi daca te decizi sa iti montezi panouri solare pe acoperisul casei tale. Instrumentul poate sa iti ofere sfaturi in functie de furnizorii si producatorii de astfel de panouri din zona ta. Elkin sustine ca Project Sunroof este parte a viziunii Google care isi doreste sa accelereze ideea de adoptare a energiilor cu zero emisii de carbon, iar in urmatoarele luni, Google va incerca sa extinda acest proiect si in alte zone din Statele Unite. Evident, asteptam ca acest proiect sa se implementeze si in Uniunea Europeana.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.