Google isi doreste un dispozitiv de testare a sangelui

Smartwatch-urile colecteaza deja date cu privire la sanatatea inimii utilizatorului, cat de multe exercitii face acesta dar si nivelul de stres, insa, in viitor, aceste gadget-uri ar putea sa faca un pas mai departe. Google a despus o cerere pentru un sistem de „colectare de sange fara ac”, care ar putea sa fie incorporat intr-un dispozitiv de purtat, atasat la incheietura mainii cuiva. Cererea descrie modul in care masinaria trimite un puls de gaz intr-un recipient care contine „micro-particule” capabile sa intepe pielea si sa atraga o picatura foarte mica de sangee.

Conform brevetului cerut de Google, picatura de sange este aspirata de aparat, acest proces fiind mai rapid si mai putin dureros. Google sugereaza ca acest dispozitiv ar putea inlocui chiar si testele de glucoza utilizate de catre diabeticii din intreaga lume. Astfel, Google a declarat ca „o astfel de aplicatie ar putea sa fie utilizata pentru a trage o cantitate foarte mica de sange, de exemplu, pentru un test de glucoza”.

De asemenea, Google subliniaza faptul ca pana si cea mai mica intepatura ar putea provoca unele dureri- desi mai minore decat cele normale- dar cu toate acestea acele de mici dimensiuni ar putea esua in perforarea pielii, deoarece nu sunt suficient de puternice. Ei bine, utilizarea unei „micro-particule” propulsate de gaz la o viteza mare ar putea rezolva aceasta problema.

Google monitorizeaza starea de sanatate

In prezent, Google deja lucreaza la niste lentile de contact inteligente si la senzori care ar putea monitoriza starea de sanatate a diabeticilor. Astfel, un gadget wearable ar putea raspunde la aceasta cerinta. Insa, cu toate acestea, nu exista nicio garantie ca un astfel de dispozitiv ar putea deveni realitate. Scopul celor de la Google este acela de a pune la punct toate detaliile privind sanatatea utilizatorilor, iar acesta idee ar putea fi una chiar foarte buna, dar este nevoie de mai mult progres tehnologic.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.