Gelozia – o boala

Ne intrebam ceea ce ar trebui sa facem pentru a scapa de gelozie. Fara doar si poate, gelozia este o boala a secolului in care traim. La inceptul unei relatii toate lucrurile sunt foarte frumoase, totul arata asa cum ne dorim si pare ca este minunat. In momentul in care trece vremea si incepem sa prindem neincredere in partener.

Gelozia este o problema a multor oameni. Totusi, multi dintre noi ar spune ca gelozia este o boala care degradeaza relatia si altii ar spune ca este neaparat sa existe putina gelozie intre parteneri. Oricum, chiar si  cea mai solida relatie de cuplu  se confrunta la un moment dat cu perioade in care unul sau ambii parteneri sunt gelosi.

Psihologii spun ca etapele pasagere de gelozie reprezinta un lucru absolut normal intr-o relatie, o dovada a atentiei pe care o acordam persoanei de langa noi, gelozia dusa pana la extrem nu are nicio legatura cu sentimentele de iubire, fiind cauzata de nesiguranta partenerului.

Este foarte important sa nu incercati sa tratati aceste lucru cu ambii parteneri. Unul dintre parteneri trebuie sa trateze aceatsa problema.

De asemenea, gelozia este o combinatie de teama si de furie in acelasi timp.  Simpla teama de a pierde pe cineva incearca sa va rapeasca un lucru sau chiar o persoana draga de langa dvs. De asemeneam, trebuie sa stiti sa faceti distincita intre gelozie si invidie. Gelozia presupune dorinta de a pastra ceea ce aveti in timp ce invidia va face sa tanjiti dupa anumite lucruri pe care nu le-ati avut niciodata.

Incercati sa evitati gelozia. Traiti emotiile intr-o maniera sanatoasa deoarece gelozia nu face decat sa produca un consum foarte intens de energie.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.