Fosti angajati Tesla lucreaza la Google

In timp ce Google a declarat nu demult ca nu doreste sa devina un producator auto, se pare ca planurile sale in ceea ce priveste masinile autonome devin din ce in ce mai importante pentru companie.

Fostul director de inginerie in ceea ce priveste modul automat de la Tesla, Robert Rose, lucreaza in prezent la Google. Potrivit contului de LinkedIn a lui Rose, acesta a lucrat ca inginer de software pentru SpaceX inainte de a merge la Tesla, terminand contractul chiar dupa lansarea pilotului automat si a caracteristicilor de auto-directie.

Profilul lui Rose afiseaza faptul ca acesta va lucra ca inginer de software la Google Robotics, insa este un lucru ce nu este confirmat direct de catre cei de la Google. Chiar si asa, este aproape sigur ca el va fi cel care va lucra la masinile autonome ale companiei, cu exceptia cazului in care, desigur, Google planuieste sa construiasca o racheta- lucru care e imposibil.

In orice caz, a fura un talent de la o alta companie producatoare de masini autonome este o practica comuna, din moment ce chiar si compania Apple a cules fostii angajati de la Tesla, si chiar si Google a decis sa angajeze fost lucratori ai acestei companii.

Pilotul automat Tesla

Mult asteptata caracteristica de pilot automat a celor de la Tesla s-a lansat si poate fi inatalnita pe drumurile publice din Statele Unite, CEO-ul companiei, Elon Musk, anuntand vestea mult asteptata la sfarsitul lunii octombrie. Caracteristica de pilot automat, care s-a lansat in Statele Unite in urma cu aproape doua luni, va fi disponibila in toate cele 19 tari unde masinile Tesla sunt disponibile, exceptie facand Japonia. „Am primit reglementarile legale, asa ca, caracteristica auto-pilot poate rula oriunde”- sustine Elon Musk printr-un mesaj publicat pe Twitter, adaugand si ca „aceasta caracteristica nu va fi disponibila in Japonia, deoarece este inca in curs de dezvoltare acolo”.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.